Re: DPH od 1.4 nárok na odpočet
Až od zdanitelné plnění za 04/2011 bude platit, že pokud je faktura vystavena za období 04 a vy ji obdržíte až třeba 1.5., nesmíte daň přiznat v 04, ale až v 05. Toto se netýká faktur se zdanitelným plněním 03/2011.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2011 8:59
DPH od 1.4 můžu uplatnit až ve zdań.období,kdy mám v ruce fyzicky doklad. O tom jak to prokázat jsem četla různé diskuze, ale přesto bych se ráda konkrétně zeptala.
Pokud dodavatel na doklad uveden DUZP např. 4.4 já doklad obdržím např 6.4. a až budu doklad účtovat do počítače, uvedu si DUZP tedy 6.4. Jelikož snad všechny faktury dostávám poštou nebude mi už nikdy souhlasit datum DUZP uvedený od dodavatele na FA a datum DUZP co budu mít já. Nebo by byla velká chyba pokud doklad bude mít datum DUZP např. z dubna, já fakturu v dubnu obdržím, abych si do počítače zadala totožný datum DUZP co uvedl dodavatel. Ve zdańovacím období pro odvod to budu mít dobře.
Prosím o názory jak to budete dělat vy?