Re: výkup odpadu a dph
--------------------
vám nemůže pro firmu vyjet doklad s DPH, protože Vy odvádíte DPH při vašem prodeji, ale to je výkup. Takže povinností Dodavatele jako firmy od které vykupujete , plátce DPH, je vystavit na základě vaší výkupky DD, kde oni uvedou DPH a na základě jejich dokladů proplacíte. Z vaší strany je potom lepší, když uvedete na vaší výkupku- zboží vykoupeno za ceny bez DPH.... Ale mám takový dojem ,že od 1.4.2011 to bude s DPH trochu jiné. (změna zákona o DPH)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2011 9:25
Dobrý den, prosím, když vykoupím od fyzické osoby např. papír, železo, program mi vytiskne výkupku s cenou bez dph, uvedenou částku zaplatím dotyčné osobě. Ale když uvedu, že to bylo pro firmu, tak mi to vytiskne na výkupce základ, ten samý jako pro fyz. osobu a k tomu dph? Je to takto správně, že fyzické osobě prodám bez doh? Kde se k tomuto tématu více dočíst? Děkuji H.