Re: DPH dobropisy od 1.4.2011
Slyšela jsem také , že od 1.4. se dobropisy a vrubopisy mění na opravný daňový doklad. Ten musí obsahovat to co původní DD, musí zde být důvod opravy , rozdíl mezi původním a opraveným základem daně, daně a rozdíl mezi opravenou a původní celkovou částkou
Opravu základu daně a vyčíslené DPH promítnou dodavatel a odběratel na základě opravného daňového dokladu do řádného přiznání k DPH za to zdaňovací období, do kterého spadá rozhodný okamžik:
Takže dřívejší dobropis :
Dodavatel den, kdy odběratel obdržel opravný daňový doklad
Odběratel den, kdy se dozvěděl o této skutečnosti
a vrubopis
Dodavatel den, kdy vystavil opravný daňový doklad
Odběratel den, kdy obdržel opravný daňový doklad
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2011 10:05
Dobrý den,může mi někdo poradit,jak to bude s vystavováním dobropisů od 1.4.2011.Slyšela jsem několik verzí a nejsem z toho moudrá.Místo dobropisu bude mít každý doklad název opravný daňový doklad nebo to bude opravdu jen doklad,kterým opravuji chybně uvedenou sazbu DPH na původním dokladu a dobropis /třeba za vrácené zboží/ zůstává stejný.A jaké bude DUZP u těchto dokladů?
Děkuji za odpovědi.R.