Re: Kratší pracovní doba
Proč ne, jestli to vyhovuje oběma stranám. Správně předpokládáte, že pokud by nebyl odvod na ZP alespoň z minima, budete muset doplácet. SP se to netýká.Leda ,že by se jednalo o
zaměstnání malého rozsahu, kde se neplatí do 1999,- sociální pojistné. SP se prostě doplácení netýká.
Re: Kratší pracovní doba
dobrý den,
paní Jiřino, můj tatínek je takto odměňován, každý měsíc má 1999 Kč - je v družstvu vlastníků statutár, tak toto má jako odměnu za činnosti, které pro družstvo vykonává. Dosud mu byla také srážena pouze zálohová daň, o kterou si vždy jedou za rok požádal na základě přiznání FÚ (je důchodce). Teď přišel s tím, že někde slyšel, že je nebo se chystá nějaká novinka, že by se i ze zam.malého rozsahu srážela SP+ZP. Z Vaší odpovědi vyplývá, že to tak není. Nevíte chystá se něco a případně nasměrovala byste mě prosím na nějaké paragrafy - tato problematika je zatím pro mě velká neznámá. Moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2011 14:18
Dobrý den, mohu být zaměstnaná na kratší pracovní dobu (4h denně) přistoupí-li na to zaměstnavatel, a to aniž bych měla důvod? Měla bych to jako jediné zaměstnání. A musela bych si případně doplácet zdravotní či sociální pojištění?