Re: Vysoká dohadná položka r.2009
Kolik Vás to bude stát na daních a penále? 7-8 tis. + penále?
Myslím tím dodatečné daňové přiznání za rok 2009.
Odsouhlasí Vám to odpovědná osoba společnosti?
Re: Vysoká dohadná položka r.2009
Pokud jste dělala dohad na energie za rok 2009 a skutečná spotřeba byla nižší, zrušíte dohadnou zbytek dohadné položky ve prospěch výnosů v roce 2010.
Pokud jste na to v roce 2010 zapomněla a visí vám to na dohadech, můžete ještě do termínu podání opravit a podat opravné daňové přiznání za rok 2010.
Dohadná položka je od toho dohadná, že děláte odhad. Finanční úřad by to neměl rozporovat, je na to i judikát, pokud ho najdu, dám sem na BC
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2011 19:19
Dobrý den,
prosím o radu. Sice jsem četla některé diskuse ale prosím o zvážení mé situace. V loni jsem udělala dohadné položky na energie ale trochu jsem se přepočítala a to o 35tis. Myslím že to je vysoká částka a teď při kontrole účta jsem zjistila že mi to tam vysí. Četla jsem názory že to mám dát do tržeb, pak že do nákladů ale my jsme si loni odečítali ztrátu z minulých let tak asi by pro nás bylo schůdnější udělat dodatečné přiznání a opravit ten odečet ze ztráty (jednalo se o rok který letos již nemůžeme uplatňovat). Teď nevím jestli nám to FÚ uzná, v tuhle dobu abych to nemusela odečítat ze ztáty z r.2006.