Re: Povinnost podat DPFO?
Vychází mi, že jste v nějakém období měla současně dva zaměstnavatele na DPP, u jednoho bylo podepsané prohlášení a u druhého ne (ani nemohlo být, když bylo podepsané jinde) a byla tam sražena zálohová daň (příjme byl zřejmě víc jak 5000).
Jestli je to tak, tak máte povinnost podávat DP. Pokud vám zaměstnavatel nevydá na požádání potvrzení o zdanitelných příjmech, musíte nějak doložit příjem a výši sražené daně, např, výplatní páskou a pod., musíte to nějak doložit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2011 22:23
Dobrý den,
procházela jsem dotazy, ale nenašla jsem odpověď na to, co potřebuji.
Pracovala jsem část roku na HPP v jedné firmě (podepsala jsem prohlášení). Pak jsem nastoupila do školy a začala v této firmě pracovat na DPP (uplatňovala jsem i slevu na studenta). Následně jsem v jednom měsíci stále pracovala na DPP u první firmy (uplatněny slevy na popl. i na stud.) a zároveň jsem začala na DPP u druhé firmy (zaplacena zálohová daň bez slev). Poslední měsíc jsem byla u té druhé firmy podepsala prohlášení a uplatnila slevy na popl. i na stud.
Mám povinnost podat daňové přiznání? Byla jsem sice u více zaměstnavatelů, ale neuplatňovala jsem slevy zároveň. Daň mi nějaká vycházela vždy. Žádné jiné slevy nebo odpočty nemám.
Navíc mi stále druhá firma neposlala Přehled příjmů. Pokud bych musela podat DP, můžu ho podat bez toho přehledu?
Děkuji vám moc za odpověď na tento pro mě komplikovaný problém!