Mzdový výměr -2 sazby - lze?

• (neregistrovaný)

30. 3. 2011 9:52

Lze ve mzdovém výměru, který není součástí pracovní smlouvy, sjednat 2 hodinové sazby - např. stavební dělník-70,-Kč a lešenář-90 Kč/hod. ? Obě profese jsou v pracovní smlouvě uvedeny.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2011 10:10

pája

Re: mzdový výměr -2 sazby - lze?
      ve mzdovém výměru, který není součástí prac.smlouvy, nelze nic sjednat, MV zam-tel mzdu STANOVÍ, což je rozdíl (§113 ZP). Máte-li dvě profese v PS, tak to lze takto stanovit, pouze mi není jasné, jak máte upraveno dělení PD na výkon jedné nebo druhé a s tím spojené vykazování, ale to asi nějak ošetřeno máte.

• 30. 3. 2011 10:19

TD (neregistrovaný)

To právě nemáme a v tom je ten "zakopaný pes". Je to odvislé od práce a počasí (např.momentálně nemáme kde stavět lešení nebo příp.prší nebo je silný vítr, tak lešenáře pošleme někde stavbu jako stavebního dělníka.) Vůbec si nevím rady jak to ošetřit. Napadl mě způsob takový:dát jim nižší hod.sazbu a řešit to pak prémiovou složkou nebo osobním ohodnocením.Není to asi to nejlepší,ale já fakt nevím jak na to.

• 30. 3. 2011 10:27

pája

to je jedna možnost a další je ta, že budete přesně vykazovat kolik hodin na které profesi odpracoval a podle toho ho vyplácet v jedné nebo druhé sazbě. Podstatou je to, aby nebyl ten dělník krácen na stanovené mzdě za výkon konkretné práce dle PS.

• 30. 3. 2011 11:34

TD (neregistrovaný)

Z toho mám právě obavu, protože odevzdávají docházku k 1. v měsíci a bude možná občas problém jim dokázat, co který den dělali a je technicky nemožné, aby jim denně mistr podepisoval, co odvedli za práci.

• 30. 3. 2011 11:43

pája

tak to redy nevím, jak z toho ven, protože pokud mu nezaplatíte práci lešenáře vyšší sazbou, může být problém pro krácení stanovené mzdy za konkretné práci. Trval bych na kvalifikovaných podkladech, co kdy vlastně přesně dělal, protože mimo jiné má zam-tel povinnost evidovat prac.dobu..atdatd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).