Re: Nedoručitelnost platebního rozkazu
Nechci dělat chytrou, ale měla jsem za to, že dnes platí tzv. doručení fikcí. Čili když si to někdo nevyzvedne tak má stejně smůlu. Alespoň tak to zjišťuji např. při platebním rozkazu pro zaměstnance. Ten se stěhoval, platební příkaz mu nedoručili, ale fikci se mělo jako by ho převzal no a pak už dorazila jen exekuce.
Ale třeba je všechno jinak - v tomto státě už se fakt v ničem nevyznám.
>>>Dobrý den, prosím má někdo zkušenost s tím, že když
>>>vydá soud
>>>platební rozkaz a pro nedoručitelnost ho zruší. Co
>>>pak s tím.
>>>s.r.o. nemá zřizené datové schránky a poštu nepřebírá
>>>tím pádem si tento platební rozkaz nepřevzala a dělá
>>>mrtvého brouka.
>>>A soud ho zrušil a asi nařídí jednání, ale při
>>>rychlosti našich soudu to je na dlouho a mezitím se
>>>sročko
>>>zruší a převede se majetek na sročko. Děkuji za
>>>názory
>>>jak byste postupovali.
>>
>Mrkněte do §45 a násl.
>OSŘ
>http://business.center.cz/business/pravo/zakony/osr/cast1h4.aspx
Děkuji, ale § jsem přečetla, ale nevím jak si ho mám vysvětlit.
Vy jste si přečetla jen ten jeden? Důležitější jsou pro vás ty následující, např. §47 odst. 3. A důležitý, dosud nezmíněný, je ve vašem případě §173. Je pravda, že soud se ještě poté mohl pokusit doručit platební rozkaz prostřednictvím pošty, podle stavu datovky to ale nevypadá, že sročko vyvíjí činnost.
§173 OSŘ
(1) Platební rozkaz je třeba doručit žalovanému do vlastních rukou, náhradní doručení je vyloučeno.
(2) Nelze-li platební rozkaz doručit i jen jednomu ze žalovaných, soud jej usnesením zruší v plném rozsahu.
Ve vašem případě je platební rozkaz exekučním titulem, tj. podkladem pro exekuci. Povinnosti zaměstnavateli ukládá exekuční příkaz, nikoli platební rozkaz na zam-ce.
Takže prosím ještě o vysvětlení. Jako zaměstnavatel problém nemám. Dělám vše co mi ukládá zákon. Ale jde mi spíš o toho zaměstnance - takže je možné, že on vůbec neví, že byl k něčemu odsouzen a na vše kouká jak tele ???? Tvrdí, že nikdy nic nepřevzal a není si soudního příkazu vědom. Jen se přiznává, že ví že jel načerno tramvají a dostal pokutu, kterou nezaplatil (964,-) a teď z toho má 19093,-
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2011 10:53
Dobrý den, prosím má někdo zkušenost s tím, že když vydá soud
platební rozkaz a pro nedoručitelnost ho zruší. Co pak s tím.
s.r.o. nemá zřizené datové schránky a poštu nepřebírá tím pádem si tento platební rozkaz nepřevzala a dělá mrtvého brouka.
A soud ho zrušil a asi nařídí jednání, ale při rychlosti našich soudu to je na dlouho a mezitím se sročko zruší a převede se majetek na sročko. Děkuji za názory jak byste postupovali.