DPH od 1.4.2011

• (neregistrovaný)

30. 3. 2011 13:43

dobrý den,tak si pročítám změny na stránkách minis.financí a zde v historii a jsem z toho nějak zmatená.
    1/Když dostanu fakturu 2.5., kde bude zd. plnění 30.4. , takDPH si uplatním až v květnu
    2/ když dostanu fakturu 5.5. a zd. plnění 2.5. samozřejmě že si DPH uplatním také v květnu,ale do programu o odpočtu DPH musím též zadat 5.5.??
    3/vedu DE a doposud jsem k uhrazené záloze nevytvářela daňový doklad k záloze. DPH proběhlo až v konečném dokladu.Je v tom od 1.4.2011 změna , nebo mohu postupovat stejně.
    4/ také jsem něco vyčetla, že když zaplatím zálohu do EU, musím už vyměřit DPH ze zálohy/nevím jestli se to netýkalo služeb/ - nevíte jak to bude u záloh,když prořízuju zboží z EU??
    Děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2011 15:58

klara2 (neregistrovaný)

Re: DPH od 1.4.2011
      Dobrý den,
      zmatených nás bude asi víc, už se těším na kurz, kde se snad něco dozvím..
      1) ano
      2) záleží asi na účetním programu - já zadávám DUZP podle přijatého dokladu ale vyloženě kvůli změně od 1.4. mám v programu novou kolonku - uplatnění DPH, kde budu zadávat datum přijetí dokladu a podle tohoto datumu uplatnění program vyjíždí přiznání k DPH
      3) a 4) bohužel netuším přesně - jinak já k zaplacené záloze vystavuji daňový doklad - upravuji původní doklad s datumem uhrazení zálohy + DPH.
      A k pořízení zboží ze zahraničí - tam by neměla být změna - přidanění ke dni vystavení dokladu? a považujeme ho za vystavený až ho my doplníme o DPH a CZK.
      U služeb ta změna proběhne - u záloh platbou nebo poskytnutím dokladu a pro 2.stranu až po poskytnutí služby.

• 30. 3. 2011 17:36

karel2 (neregistrovaný)

Re: DPH od 1.4.2011
      3) muzete postupovat dal stejne.
      4) myslim si, ze bude nejaka novele ci neco, protoze v EU to maji jinak a rozjednou se souhrnne hlaseni a bude v tom takovy bordel, ze je snad nekdo donuti to zmenit.
      Nastane to, ze my budeme zalohu uvadet v souhrnnem hlaseni ale protistrana v EU ne. Takze pri velkych castkach to zacnou FU resit proc to tak je. Proc ja to mam v hlaseni a protistrana ne.
      Snad to zmeni.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).