Re: brigáda př evidenci na ÚP
můžete i na dohodu o pracovní činnosti - tzv.nekolidující zaměstnání max.4000 Kč
Re: brigáda př evidenci na ÚP
§ 25
3) Zařazení a vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání nebrání
a) výkon činnosti na základě pracovního nebo služebního poměru, pokud měsíční výdělek nepřesáhne polovinu minimální mzdy, nebo
b) výkon činnosti na základě dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti, pokud měsíční odměna nebo odměna připadající na 1 měsíc za období, za které přísluší, nepřesáhne polovinu minimální mzdy.
Uchazeč o zaměstnání je povinen úřadu práce výkon této činnosti bez ohledu na výši měsíčního výdělku nebo odměny oznámit při podání žádosti o zprostředkování zaměstnání nebo nejpozději v den nástupu k výkonu této činnosti, a ve lhůtě stanovené úřadem práce dokládat výši měsíčního výdělku nebo odměny. V případě výkonu více činností se pro účely splnění podmínky měsíčního výdělku měsíční výdělky (odměny) sčítají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2011 13:45
Dobrý den,
chci se zeptat, zda můžu mít nějakou brigádu, když jsem vedena na úřadu práce, ale nepobírám žádný příspěvek. (Během posledních let jsem pracovala pouze krátkodobě a vždy mě vyhodili většinou ve zkušební době a těžko hledám další práci, takže mám vyčerpáno počet měsíců podpory.)
Můžu jít pracovat někam na brigádu a jakou dohodu můžu uzavřít, případně na kolik hodin.
Děkuji.
lenka K.