E-shop vrácené zboží - dobropis?

• (neregistrovaný)

30. 3. 2011 16:58

Dobrý den,

prosím o informaci, jak v praxi probíhá účtování vráceného zboží koupeného přes e-shop a zaplaceného dobírkou?.
    Zasíláte pokaždé dobropis a zákaznící ho vracejí podepsaný? Ještě jsem neslyšela, že by někdo vrátil zboží a oni mu dobropis poslali.

Nebo je nějaká jiná možnost?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2011 17:29

karel2 (neregistrovaný)

Re: E-shop vrácené zboží - dobropis?
      Prectete si zakon o dph poradne. Podepsany dobropis se vyzaduje jen pri obchodovani mezi podnikateli. Konecni zakaznik je vam jedno. Co vim. Tak eshop si dobropis vystavi ale nikam neposila.
      Osobne to mam tak, ze pokud si v eshopu nekdo vyplni dic a pak zbozi vrati, tak chci po nem podepsany dobropis. Nebo alespon emailovu info, ze dobropis obdrzel.
      Jinak penize nevracim a cekam na potvrzeni.

• 30. 3. 2011 17:37

Bett (neregistrovaný)

Děkuji
      Ještě se zeptám - pokud znáte pouze IČ a nevíte, zda je plátce, tak potvrzení dobropisu požadujete?
      A další věc - pokud vracíte paníze za zboží vrácené do 14 dnů, vracíte pouze částku za zboží a poštovné hradí zákazník, je to tak?

• 30. 3. 2011 17:49

karel2 (neregistrovaný)

Ono to dobre navazuje na novelu od 1.4., protoze narokovat si muze jen kdyz ma vsechny udaje na dokladu, tedy vcetne DIC a to jiz od dodavatele.
      Ano muze si ho tam dopsat sam, ale potom se doklad neshoduje s tim co mam ja v ucetnictvi a uz ma on problem.
      Ridim se tedy pouze DIC. Pokud vyplni dic, pozaduju potvrzeni, nevyplni dic, jen ico, tak ho nechci.
      Ano. Spravne to tak je. Dobropisuje se vzdy jen zbozi. Postovne ci dopravne ne. Otazkou je ale jak to podnikatel chce. Memu jsem to takto rekl, ale on pro dobre vztahy dobropisuje cely doklad. Neni to ale dobre.
      Puvodni zbozi 1500+200 postovne. Zaplati 1700
      Vrati zbozi. Dobropis na 1500 a vracim jen 1500
      Muj dela dobropis na 1700 a vraci 1700. Takze na tom trati dopravu + dalsi naklady. Treba ho nekdy presvedcim. ;o)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).