Re: již udělané zúčt.daně CO TEĎ?
Nebude to tím, že při výpočtu daně z vedlejší jste také počítala slevu na poplatníka? No udělat daňové přiznání a zaplacené zálohy na dani ponížit o vrácení daně, kterou má z RZD od zaměstnavatele. Není v tom problém, jen to dobře dosadit do přiznání, přepočítejte si to v nějaké daňové kalkulačce třeba na Měšec.cz.
Tak jsem přišla na to, že jsem neuplatnila slevu na dítě. Ale teď se mi zcela mění situace, protože mi vychází daňový bonus 6525Kč, ale o ten asi žádat nemůžu, že? V ročním zúčtování daně ze závislé činnosti vyšel určitě jiný daňový bonus, protože tam nebyla ta vedlejší činnost.
Je divné, že to dítě neuplatnila mzdovka při RZD ze zaměstnání, ale možná nevěděla. Ale to nevadí. do přiznání jde součet příjmů ze zaměstnání a z přílohy č.1 výsledek z podnikání. Pak teprve odečítáte slevu na poplatníka a na děti. Pak je důležité v řádku sražené zálohy úvest správnou úhrn sražených záloh ze zaměstnání, (jak je uvedeno na potvrzení o zdanitelných příjmech, které vám mzdovka vyjede a tam napíše, že RZD bylo provedeno a s jakým výsledkem) a ponížit o výsledek RZD ze zaměstnání. Jestli i tak vyjde přeplatek na dani, speciálně nežádáte, je to součástí přiznání úplně dole, kde je předtištěné, že žádáte o vrácení přeplatku na dani ve výši té a té a doplníte číslo účtu a podpis.
Tak teď mi přinesl klient potvrzení o zdanitelných příjmech, kde je zatrhnuto, že nebylo provedeno zúčtování. Tak jsem si myslela, že to bude jednoduché, ale narazila jsem na problém.
Do řádku č. 84 v přiznání z příjmu jsem zadala sraženou zálohu 3334Kč, ale v zúčtování je taky uveden úhrn vyplacených měsíčních daňových bonusů v částce 2758Kč a to nevím, do kterého řádku mám uvést. Poradíte prosím? Jinak teď mi vychází daňový bonus 2743Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2011 18:16
Teď mi přinesl klient doklady z jeho vedlejší činnosti. V práci (hlavní činnost) mu již účetní udělala zúčtování daně. Jak mám postupovat?
Z vedlejší činnosti mu vychází daň 1300Kč,ale když do přiznání vypíšu i závislou činnost a odečtu zaplacenou zálohu ze závislé činnosti (která je hodně malá) tak mi vychází, že má zaplatit 5000tis. Je to možné?
A mám někde poznačit, že je již uděláno zúčtování daně ze závislé činnosti?