Re: Prac. vztah nadobu určitou
Pokud já vím, a jestli se to za 1,5 roku nezměnilo, tak se po dvou letech Váš poměr mění z doby určité na neurčitou automaticky!! Pokud tedy další den po ukončení dodatku (smluova konří 30. a 1 nastoupíte do práce)přijdete do práce a zaměstnavatel Vám dá práci, kterou budete vykonávat....
Re: Prac. vztah nadobu určitou
Pracovní poměr na dobu určitou lze sjednat maximálně na 2 roky, takže prodlužovat ho lze pouze do celkové doby 2 let. Nárok na dodatek smlouvy o PP na neurčito nemáte. Pouze pokud by Vás zam-tel nechal pracovat i po uplynutí sjednané doby, mění se PP na neurčito přímo ze zákona, jak je uvedeno výše. Pokud by sjednaná doba určitá přesáhla 2 roky, porušuje tím zam-tel zák. práce, Vy máte možnost podle § 39 odst. 5 ZP písemně oznámit zam-teli před uplynutím sjednané doby, že trváte na dalším zaměstnávání a PP se pak mění na neurčito. Když to zam-tel ale neuzná, musela byste se toho domáhat soudně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2011 20:52
Jsem dva roky zaměstnaná a zaměstnavatel mi neustále prodlužuje stávající peracovní smlouvu po 1/2 roce, vždy opět na 1/2 roku. Jak dlouho a kolikrát mi může mou stávající pracovní smlouvu prodlužovat? Kdy vzniká nárok na dodatek smlouvy o pracovním poměru na neurčito?
Děkiji