Re: Prohlášení o neexistenci příjmů?
určitě nevyčkávat, podat přiznání musíte, přestože máte z podnikání nulu. Stálo by vás to pokutu. Minimálně prohlášení, že jste za zdaňovací období roku 2010 neměla žádné příjmy podléhající dani jako OSVČ. Stejně tak musíte dát přehledy na SP i ZP. Ideální mi přijde podat daňové příznání, kde uvedete příjmy ze zaměstnání a příloha 1 bude nulová. Nevadí, že Vám v práci provedli RZD. Teď nevím zda to jde tak, že necháte RZD tak jak je a dáte jen to prohlášení.
Ale přece pokud nemám příjmy vyšší než 6000Kč a mám podepsané prohlášení u zaměstnavatele, nejsem podle §38g povinna podáva DPFO, nebo se mýlím?
Přehledy na SP a ZP samozřejmě podám.
Jde mi o to, kde seženu formulář o neexistenci příjmů a jestli ho tedy musím vůbec podávat.
Já jsem to udělala tak, že jsem napsala čestné prohlášení, že
jsem neměla žádné příjmy mimo příjmů ze závislé činnosti a
poslala doporučeně.
Jestli je to správně nevím ale doufám, že to budou akceptovat.
Když ne, tak pak udělám přiznání.
Lepší poslat něco,než dělat mrtvého brouka. To by se nemuselo
vyplatit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2011 10:30
Dobrý den,
v r.2010 jsem se stala OSVČ vedlejší a neměla jsem za 2010 žádné příjmy. V zaměstnání mi provedli roční zúčtování daně. Když jsem chtěla na FÚ prohlášení o neexistenci příjmů za r.2010, tak mi pán na recepci sdělil, že žádný takový formulář neexistuje. Mám něco na FÚ podávat, nebo mám vyčkat, jestli se ozvou?
Děkuji.