Prohlášení o neexistenci příjmů?

• (neregistrovaný)

31. 3. 2011 10:30

Dobrý den,
    v r.2010 jsem se stala OSVČ vedlejší a neměla jsem za 2010 žádné příjmy. V zaměstnání mi provedli roční zúčtování daně. Když jsem chtěla na FÚ prohlášení o neexistenci příjmů za r.2010, tak mi pán na recepci sdělil, že žádný takový formulář neexistuje. Mám něco na FÚ podávat, nebo mám vyčkat, jestli se ozvou?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 3. 2011 10:38

Janek (neregistrovaný)

Re: Prohlášení o neexistenci příjmů?
      určitě nevyčkávat, podat přiznání musíte, přestože máte z podnikání nulu. Stálo by vás to pokutu. Minimálně prohlášení, že jste za zdaňovací období roku 2010 neměla žádné příjmy podléhající dani jako OSVČ. Stejně tak musíte dát přehledy na SP i ZP. Ideální mi přijde podat daňové příznání, kde uvedete příjmy ze zaměstnání a příloha 1 bude nulová. Nevadí, že Vám v práci provedli RZD. Teď nevím zda to jde tak, že necháte RZD tak jak je a dáte jen to prohlášení.

• 31. 3. 2011 10:55

Petra Š. (neregistrovaný)

Ale přece pokud nemám příjmy vyšší než 6000Kč a mám podepsané prohlášení u zaměstnavatele, nejsem podle §38g povinna podáva DPFO, nebo se mýlím?
      Přehledy na SP a ZP samozřejmě podám.
      Jde mi o to, kde seženu formulář o neexistenci příjmů a jestli ho tedy musím vůbec podávat.

• 31. 3. 2011 11:06

anev (neregistrovaný)

Já jsem to udělala tak, že jsem napsala čestné prohlášení, že
      jsem neměla žádné příjmy mimo příjmů ze závislé činnosti a
      poslala doporučeně.
      Jestli je to správně nevím ale doufám, že to budou akceptovat.
      Když ne, tak pak udělám přiznání.
      Lepší poslat něco,než dělat mrtvého brouka. To by se nemuselo
      vyplatit.

• 31. 3. 2011 12:24

HP (neregistrovaný)

Žádný formulář neexistuje. Napište jednou větou, že prohlašujete, že jste v roce 2010 neměla žádný příjem z podnikání. Podpis, jméno, adresa.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).