Cesta na pracoviště služebním vozidlem

• 31. 3. 2011 10:52

Dělník má na PS uvedeno pracoviště-stavby ČR a místo výkonu práce- sídlo firmy.Na stavby je dovážen služebním vozidlem.
    DOTAZ:
    1/ od kdy se začne počítat pracovní doba?od nástupu do vozidla nebo po příjezdu na stavbu?
    2/ nárok na cestovné asi nemá...
    Jsem začátečník, a toto je opravdu pro mě oříšek..Děkuji předem za odpvěď a čas.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 3. 2011 11:06

annn (neregistrovaný)

Re: cesta na pracoviště služebním vozidl
      >Dělník má na PS uvedeno pracoviště-stavby ČR a místo
      >výkonu práce- sídlo firmy.Na stavby je dovážen
      >služebním vozidlem.
      >DOTAZ:
      >1/ od kdy se začne počítat pracovní doba?od nástupu do
      >vozidla nebo po příjezdu na stavbu? - pokud jede v čase, kdy má podle již započatou pracovní dobu t. j. např. pracovní dobu má od 6:00 do 14:30 a on přijede na stavbu v 9 pak se mu do pracovní doby počítá od 6:00, pokud dojede ze stavby domů v 15:50, tak se mu počítá jenom 8 hod. Jednině, že by řídil tzv. referentské vozidlo,
      >2/ nárok na cestovné asi nemá... na cestovné ne, ale když je na cestě více jako 5 hodin má nárok na stravné podle zákoníku práce § 151-190 najdete na těchto stránkých v záložce zákony

od 5 - 12 hod. 12 - 18 hod. nad18hod.
      63 - 74 Kč 95 - 114 Kč 149 - 178 Kč předpis č. 377/2010 Sb.

>Jsem začátečník, a toto je opravdu pro mě
      >oříšek..Děkuji předem za odpvěď a čas.

• 31. 3. 2011 11:12

Alča1 (neregistrovaný)

Re: cesta na pracoviště služebním vozidl
      V naší firmě používáme pro dovoz na stavby služební auta a pracovníci musí být na stavbě v 7,00 hod, protože jejich prac. doba je od 7,00- do 16,00 hod.Pak mají 0,5 hod. přestávku, prac. doba je 8,5 hod. bez přesčasů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).