Re: cesta na pracoviště služebním vozidl
>Dělník má na PS uvedeno pracoviště-stavby ČR a místo
>výkonu práce- sídlo firmy.Na stavby je dovážen
>služebním vozidlem.
>DOTAZ:
>1/ od kdy se začne počítat pracovní doba?od nástupu do
>vozidla nebo po příjezdu na stavbu? - pokud jede v čase, kdy má podle již započatou pracovní dobu t. j. např. pracovní dobu má od 6:00 do 14:30 a on přijede na stavbu v 9 pak se mu do pracovní doby počítá od 6:00, pokud dojede ze stavby domů v 15:50, tak se mu počítá jenom 8 hod. Jednině, že by řídil tzv. referentské vozidlo,
>2/ nárok na cestovné asi nemá... na cestovné ne, ale když je na cestě více jako 5 hodin má nárok na stravné podle zákoníku práce § 151-190 najdete na těchto stránkých v záložce zákony
od 5 - 12 hod. 12 - 18 hod. nad18hod.
63 - 74 Kč 95 - 114 Kč 149 - 178 Kč předpis č. 377/2010 Sb.
>Jsem začátečník, a toto je opravdu pro mě
>oříšek..Děkuji předem za odpvěď a čas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2011 10:52
Dělník má na PS uvedeno pracoviště-stavby ČR a místo výkonu práce- sídlo firmy.Na stavby je dovážen služebním vozidlem.
DOTAZ:
1/ od kdy se začne počítat pracovní doba?od nástupu do vozidla nebo po příjezdu na stavbu?
2/ nárok na cestovné asi nemá...
Jsem začátečník, a toto je opravdu pro mě oříšek..Děkuji předem za odpvěď a čas.