Re: Potvrzení o zdanitelných příjmech 20
Pokud jste pracovní poměr ukončil k 31.12.2010 nebo dříve, byly veškeré částky za tento rok již v potvrzení o zadanitelných příjmech ze závislé činnosti, které jste dostal za rok 2010. To že vám mzdu vyplatil až v lednu je běžné. Ale pokud se to týkalo roku 2010, tak už jste to na tom potvrzení měl zohledněné a nic do roku 2011 dávat nebudete.
Re: Potvrzení o zdanitelných příjmech 20
Tak pokud jste měl i mzdu zúčtovanou až v roce 2011, tak pak vám samozřejmě musí vydat potvrzení. Zkusila bych to ještě domluvit ústně nebo telefonicky a pokud nebude reagovat, napište dopis, pošlete ho s doručenkou a jasně mu tam napište, že pokud vám do toho a toho termínu nevystaví potvrzení, že zvolíte jinou cestu k tomu, aby vám ho vydal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2011 12:40
Dobrý den,
skončil jsem pracovní poměr u bývalého zaměstnavatele v roce 2010. Část mzdy mi však vyplatil až po 31.1.2011, takže jsem je nemohl zahrnout do daňového přiznání za rok 2010, ale budu je muset zahrnout do daňového přiznání za rok 2011. Potvrzení o zdanitelných příjmech mi vydal pouze za rok 2010, za rok 2011 doposud ne, i když jsem o to žádal. Dotaz zní, zda-li mám právo žádat o toto potvrzení v průběhu tohoto roku a zda-li tam platí ta desetidenní lhůta pro vydání potvrzení a pokud by mi je zaměstnavatel nevydal, jak mám dále postupovat?