Re: Výdaje procentem - pohledávky
Pokud jste obdrzela platbu za vydanou fakturu v roce napr. 2010, tak je to Vas prijem roku 2010. Pokud platba prijde az v roce 2011, je to prijem roku 2011. To ze do prijmu davate nezaplacene faktury je samozrejme spatne. Pokud se v tom nikdo nebude "rejpat", tak se na to neprijde, ale kdyby si Vas pozval FU na kontrolu a chtel dolozit doklady prijatych platbach za vydane faktury, budete mit problem:-(
Re: Výdaje procentem - pohledávky
Myslím se že pokud uděláte příjmový doklad na tu fakturu a odběratel vám je podepíše že vám peníze předal v hotovosti tak si myslím že tam žádný problém není. A jestli je poslal na váš soukromý účet a v roce 2011 potom nikdo pátrat nebude. Ale jen s tím příjmovým dokladem bych vždycky počkal až mi to odběratel zaplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2011 15:13
Dobrý den,
je nějaký problém, pokud uplatňuji výdaje procentem (již několik let) a do daňového základu počítám i faktury vystavené např. 31.12.10, ale uhrazené až v roce 2011? Vím, že správně bych měla zdaňovat příjem až v roce 2011, ale vzhledem k tomu, že mi dodavatel platí na soukromý účet, nechci si výpisu ze soukr. učtu dávat do DE. Je v tom nějaký problém,pokud příjem zdaním dříve? Vím, že to z hlediska účetního není správně, ale může mě za to někdo postihnout? V evidenci příjmů uvádím, že faktura byla uhrazena hotově v den vystavení (i když ve skutečnosti byla uhrazena vždy cca o 14 dní později na účet). Děkuji za odpověď. Klára K.