Re: Příloha k přehledu OSVČ 2010 - zdr.p
Těch 738 doplatíte.
Přílohu najdete na stránkách CSSZ a jmenuje se:
POTVRZENÍ za rok 2010 o době trvání zaměstnání, které zakládá účast na nemocenském pojištění zaměstnanců, a jde-li o společníky a jednatele s.r.o., komanditisty komanditních společností či členy družstev, kteří vykonávají činnost v orgánech družstva mimo pracovně právní vztah3, účast na důchodovém pojištění, pro účely posouzení výkonu vedlejší samostatné výdělečné činnosti.
Potvrdí Vám ji zaměstnavatel. Naše OSSZ vezme i přiloženou kopii Potvrzení o zdanitelných příjmech.
Mějte se hezky!
Taky se s tím každý rok nalopotím :-((
Já tedy nevím, ale od roku 2009 se nedokládá, že jste zaměstnán. Oni to vidí pod vašim rodným číslem a píší to na stránkách OSSZ, zkuste se mrknout např.
http://www.cssz.cz/cz/osoby-samostatne-vydelecne-cinne/druhy-svc/dokladani-duvodu-vedlejsi-samostatne-vydelecne-cinnosti-pro-ucely-duchodoveho-pojisteni.htm
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2011 15:55
Dobrý den,
ještě bych potřeboval vědět, jestli mám doložit nějakou přílohu (píše se o ní v poučení a moc tomu nerozumím) k tomu přehledu OSVČ za rok 2010.
Jsem zaměstnaný a vykonávám na ŽL od 22.4.2010 vedlejší činnost.
Pak ještě moc prosím, když mi vyšlo -738, tak mám doplatit nebo je to přeplatek?
Pokud to vyjde v přiznání k dani z příjmů s mínusem, vím, že se jedná o přeplatek, ale tady jsem zmatenej.
Díky moc
František