Re: DPH od 1.4. a podvojné účetnictví
Mám v programu 4 datumy na PF, které vyplním, tak jak patří a nevidím problém, jen na DPH budu používat ještě jinou analytiku pro přehled rozdílů, aby se nemusely dohledávat, po zpracování přiznání, to co bude přelomové převedu na správný účet DPH. V historii dotazů je to již řešeno.
Během roku pokud nesledujete opravdu přesně měsíční (čtvrtletní) náklady tak bych to dávala až do toho měsíce podle DPH. Ještě to rozháže účet 111. HOrší koncem roku, tam to budou samé výdaje příštích období - nebo bude třeba ještě novela. Tyto důsledky si poslanci určitě neuvědomují, co s tím mají účetní dělat, aby se jim práce příliš nekomplikovala.
V tomto taky s M souhlasím, také tam máme data pro DPH a účtování, jenom si ještě v praxi nedovedu představit tu kontrolu. KDyž děláte účetní úplně pro všechno (asi je nás většina),včetně veškerých admin.prací, uzavírání smluv .... tak se to snažíme zjednodušit, ale aby to bylo přitom správně. Někdy je toho dost a tak jsme vděčné za každé rady a názory z tohoto fóra. Tímto tedy také všem děkuji.
Dobré ráno, je to pro mě překvapení, slyšela jsem, že k 1.4. už to tam nebude:((( a je to pro mě dost ...jak to říct.. :(((
náklady musím mít v daném měsíci, pečlivě se to sleduje, a navíc mám ještě sklad??:((( HRŮZA TŘESE KURNÍKEM:))) třeba to fakt TI CO VYMÝŠLEJÍ zákony změní...
Kontrola bude příšerná, nejenže dělám kontroly u Vystavených faktur na 6xxx - 343 a záznamní povinnost - chce to auditor a je to fakt hrůza...ještě budu dělat na 5xxx a sklad nechci vidět:((( příjemka v březnu, faktura v dubnu, nevyfakturované dodávky, to jen pofrčí...
DĚKUJI PÁNI POSLANCI
Blanka
Re: DPH od 1.4. jak se uplatňuje
Už jsem se na to ptal, ale zatím bez reakce. (zítra mám školení, tak se zeptám tam), ale podle mě tady došlo k nějakému omylu. Nárok na odpočet se uplatňuje v daňovém přiznání a ne v knize přijaté poště nebo hlavní knize. Důležité je mít daňový doklad ke dni uplatnění nároku na odpočet??? A to není 30.4.2011 ale 25.5.2011 ???
.. no jo, jenže teď rozhoduje, kdy máte fyzicky tu fakturu... takže když vystavená březnu např. 23. a vy ji obdržíte až v dubnu, tak holt DPH až v dubnu, příjmovka v březnu:)))
firmy, které pečlivě sleduji náklady měsíčně budou mít problém..:))
- par. 73 odst.j (podle zásady v par. 73 odst. 2)
Blanka
Nárok na odpočet vzniká plátci podle § 72/3 v okamžiku, kdy vznikla povinnost daň přiznat. (původně tam bylo v daňovém přiznání a při kontrole). Při uplatnění musí mít daňový doklad. A otázka je, kdy se uplatňuje nárok? V den zaúčtování, v den vystavení faktur nebo v den předložení přiznání správci daně?
Kdy si můžete říct, že jste uplatnila odpočet? Až to odevzdáte ne?
vysvětlení - Informace (Ministerstvo financi)změny v pravidlech prouplatňování nároku n aodpočet daně :
Příklad:
Plátci s měsíčním zdaňovacím obdobím dodá jiný plátce v tuzemsku zboží (jiné než vymezené v 92b nebo v příloze č. 5). Odběratel převezme zboží 29. dubna 2011, příslušný daňový doklad obdrží 2. května,.
K uskutečnění zdanitelného plnění došlo k 29. dubnu, odběratel je však oprávněn nárok na odpočet daně na vstupuuplatnit nejdříve v přiznání k DPH za květen 2011
to je právě ono, potřebujeme, aby na výstupu - když někdo vystavuje faktury, bylo shodné DUZP nebo vystavení, opkud možno nevystavovat nic 31. (tedy poslední den v měsíci) , protože bychom těžko dokazovali, že tu fakturu už fyzicky máme. Pokud vystaví 31. prosit zda by poslal mailem...
Blanka
:)))))))))) děkuji:))) ZLATÍČKO:))) jsem se aspoň zasmála,, už píši našim dodavatelům, aby se pokusili dávat datum vystavení do měsíce, ve kterém je DUZP.. a budu dělat, že fakturu mám:)) no uvidím jestli to bude průchodné, blbý je, že zapisujeme faktury... ale to se dá taky .. nějak...
Blanka
Re: DPH od 1.4. POZOR
Pokud nebude souhlasit datum vystavení v číselné řadě, bude to předmětem kontroly a doměrků a nevztahuje se na to pojistka. Je to záměrný úkon (změna systémového data počítače atd.) a to úmyslně snížit dodavateli základ daně.
Už jsem se setkal s tím, že došlo klientovi, že má fakturovat tak, aby DUZP a datum vystavení bylo stejné. Nelze !!!!! Datum vystavení je neměnný údaj podle toho, kdy to vystavíte a DUZP s tím nemá nic společného. Budete krátit daň, když to budete měnit
yž to budete měnit
>>>Myslím, že nešlo o VF, ale přijaté a jejich
>>>zapisování,nebo označení datem doručení, proč měnit
>>>datum u VF,
>>>já nemám nic společného s jejich doručením, nebo se
>>>mýlím, nemám důvod měnit jejich datum, vystavuji a
>>>ten
>>>den prodám,naložím a vyvezu, co tam měnit?
>>
>>Ne Vy nic neměníte. Ale bude na Vás tlak, abyste
>>změnila datum vystavení z 2.5.2011 na 30.4.2011,
>>protože
>>Váš odběratel nemá za duben nárok na odpočet. A tuto
>>změnu nesmíte udělat, pokud by Vám to rozházelo
>>číselnou
>>řadu ve vztahu k datu vystavení.
>
>Říkal jste, že jdete zítra na školení, napište prosím,
>co probíhalo:)))
>děkuji
>Blanka
JJ, napíšu. Třeba v tom je nějaký posun, protože dělat každý měsíc dohadné položky je nesmysl k nezaplacení a nemít kontrolu DPH na rozvahu v průběhu roku je škoda, protože je efektivní na hloupé chyby.
OK, děkuji, jdu na školení 11.4. - tak uvidím.. kontrolu si asi budu muset dělat, jak jsem říkala.. a vyjíždět sestavy, proč se mi liší účet a záznamní povinnost.. .to je docela děs.. a to ještě nemluvím o skladu???:((((třeba náím do programu dají možnost vytváření nějaké sestavy...
Už jsem zkoušela v mém programu a umí udělat, že do účta to vstoupí podle zapsaného data zaúčtování a do přiznání a sestav pro DPH podle zapsaného data pro odpočet.
Jen si udělám analytiku k účtům DPH na případy kdy se mi tyhle dva datumy budou lišit - pro snazší kontrolu zůstatků na 343.
A myslím že bych měla problém vyřešený.
Proč to posílat do parlamentu, kde to nikdo číst nebude. Všichni máme své poslance a senátory, takže stačí je nakontaktovat a vysvětlit jim, kde je problém a co po nich chceme.
Na podzim bude novela zákona o DPH s platností od 1.1.2012 - je to ideální příležitost, jak si pomoci ke změně. Jen nadávat a stěžovat si nestačí.
Nejsem si jistý, jestlu je třeba mít analytiku.
Kontrola bude v principu stejná jako dosud s tím, že bude dobré si nechat udělat sestavu zdanitelných plnění, kde odpočtu bude bude vyšší než datum účtování. Pokud tato sestava + daňové přiznání bude souhlasit na účetnictví, je vše v pořádku, pokud ne, analytika mi stejně nepomůže a musím hledat chybu. Administrativně to nebude o moc náročnější.
Řešením je nefakturovat první dny v měsíci, počkat na dodáky a předáváky a seřadit je tak, aby se se starým datem dofakturoval minulý měsíc. Další možnost je asi fakturovat dopředu. Datum vystavení je dřív než plnění. Další možnost je, že daňovým dokladem je smlouva a k ní se doplňuje přílohou základ daně a daň (to se mi líbí nejvíc, chtělo by to právně doladit)
Daňový doklad musí obsahovat evidenční číslo daňového dokladu (§28). Ano, máte pravdu v tom, že když budu mít každé zdaňovací období (každý měsíc) novou číselnou řadu, lze měnit datumy vystavení dle libosti. Pokud ale mám číselnou řadu 1 x za rok a faktura 10,11,12 byla vystavena 1.4.2011 a faktura 13 31.3.2011 tak bude sprtávce daně chtít doložit ze software (a ty většinou umí) kdy byla skutečně faktura vystavena a udělí firmě pokutu a tu zaplatí fakturantka.
no nekecejte:-))) a kde jste na tom byl?? už se vám to někdy stalo? jak vám správce zdůvodní, že se mu nelíbí číselná řada, když můžete číslovat jak chcete, vůbec nemusíte popořadě, a evidenční číslo nemusí být vůbec číslo faktury, protože faktura ani číslovaná být nemusí. prosím vás, nešiřte bludy a neplašte:-)
Účetnictví musí být vedeno přehledně a srozumitelně. Pokud k tomu účetní jednotka používá jednotnou číselnou řadu z níž lze vysledovat, že se účelově mění datum vystavení, vyzve k odstranění svých pochybností k předložení sjetiny skutečného vystavení faktur z databáze (téměř každý sw to umí, časové razítko)
Ano, firma dostala v blokovém řízení pokutu 5000 Kč za to, že správce daně podle cesťáku zjistil montáž a faktura byla kvůli stavebku vystavena o týden dřív. Porušení nepeněžní povahy. Deset bločků nebo řízení. Zaplatila to firma a firmě fakturantka, protože porušila směrnici.
Devadesát devět procent firem má roční číselnou řadu. Když si nechám vyjet soupis faktur podle data vystavení a nebude to v číselné řadě, vyžádám si sjetinu skutečných datumů vystavení a pak obviním pracovníka firma z krácení daně. Stačí, když odběratel fakturantce donese za tyto čachry láhev vína.
Tou jednotnou číselnou řadou mimo jiné prokazují úplnost účetnictví...
Znovu opakuji, Nelze chtít po dodavateli, aby DUZP bylo stejné jako datum vystavení
prosím vás a v kterém kraji vystavuje fú blokové pokuty za tohle??? tomu teda nevěřím. a ve statistikách za poslední roky není také žádná taková bloková pokuta uvedena. mohl byste z protokolu opsat aspoň §§ podle čeho ji dali a odůvodnění té výše pokuty? děkuji
Musel bych to pohledat, ale principem tohoto typu řízení byla myslím nemožnost se odvolat, takže nevím, jestli to bylo písemně precizně odůvodněno, byl to ještě zákon 588/92 kde nešlo vystavit daňový doklad před DUZP a v tomto případě aby zákazník dostal peníze z úvěru ze stavebka byla vystavena faktura dřív. (firma zase nechtěla montovat bez peněz) I DPH bylo dřív odvedeno. A správce daně si vzal cesťáky montérů a prověřoval, zda a kdy bylo fakturováno. našel to, řekl buď bloky nebo řízení. Bloky byly do pěti tisíc
Vy říkáte, že pořadové číslo není evidenční tak, jak jej uvádí § 28 zákona o DPH. Tomu rozumím a máte pravdu. Většina firem ale pro zajištění průkaznosti používá v účetnictví a i při vystavování faktur pořadová čísla. Ani zákon o účetnictví nenařizuje pořadové číslování a dělají to tak téměř všichni. Právě kvůli průkaznosti. A když při používání pořadových čísel budeme měnit datumy vystavení daňových či účetních dokladů, je to vidět. To je celé.
Re: DPH důvodová zpráva
Ale já jsem tady řešil nikoliv data vystavení, ale okamžik uplatnění odpočtu. V důvodové zprávě k této novele je napsáno:
k §72
V důsledku platnosti daňového řádu se stává nadbytečné vymezení, že nárok na odpočet daně lze uplatnit v daňovém přiznání, nebo při daňové kontrole, které je v dosavadním znění zákona v odstavci 3 tohoto paragrafu, které se z tohoto důvodu vypouští.
Z TOHO PLYNE, ŽE NÁROK UPLATŇUJI V PŘIZNÁNÍ PŘI JEHO ODEVZDÁNÍ SPRÁVCI DANĚ
k §73
V případě tuzemských zdanitelných plnění, tj. plnění poskytnutých jiným plátcem, je plátce oprávněn uplatnit nárok na odpočet daně až v okamžiku, kdy bude mít příslušný daňový doklad
Z TOHO PLYNE, ŽE MUSÍM MÍT DAŇOVÝ DOKLAD, KDYŽ PÍŠU PŘIZNÁNÍ A TÍM UPLATŇUJI DAŇ
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=6&CT=129&CT1=0
Alespoň tak je to v důvodové zprávě a s tímto to poslanci schválili
>Ale já jsem tady řešil nikoliv data vystavení, ale
>okamžik uplatnění odpočtu. V důvodové zprávě k této
>novele je napsáno:
*******************>
>k §72
>V důsledku platnosti daňového řádu se stává nadbytečné
>vymezení, že nárok na odpočet daně lze uplatnit v
>daňovém přiznání, nebo při daňové kontrole, které je v
>dosavadním znění zákona v odstavci 3 tohoto paragrafu,
>které se z tohoto důvodu vypouští.
Toto ustanovení se vypouští z jiného důvodu.
Jednoduše proto, že úkolem správce daně je podle DŘ vyměřit daň "správně". Proto vypuštění nebo při daňové kontrole.
Dedukujete nesprávné věci z důvodové zprávy.
>
>Z TOHO PLYNE, ŽE NÁROK UPLATŇUJI V PŘIZNÁNÍ PŘI JEHO
>ODEVZDÁNÍ SPRÁVCI DANĚ
>
>k §73
>V případě tuzemských zdanitelných plnění, tj. plnění
>poskytnutých jiným plátcem, je plátce oprávněn uplatnit
>nárok na odpočet daně až v okamžiku, kdy bude mít
>příslušný daňový doklad
>
>Z TOHO PLYNE, ŽE MUSÍM MÍT DAŇOVÝ DOKLAD, KDYŽ PÍŠU
>PŘIZNÁNÍ A TÍM UPLATŇUJI DAŇ
>
>
>http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=6&CT=129&CT1=0
>
>Alespoň tak je to v důvodové zprávě a s tímto to
>poslanci schválili
Mou dedukci je text psaný velkým písmem, že nárok na odpočet uplatňuji v daňovém přiznání a až tehdy při této činnosti mi zákon nařizuje mít daňový doklad. O důvodech, proč to již není v zákoně o dph nic nepíši. Mimochodem povinnost vyměřit daň správně má správce daně již delší dobu. Pokud zákonodárce usoudil, že je to tam navíc, není problém. Ale o to přece nejde. Jde o okamžik, kdy si uplatňuji DPH a kdy k tomu musím mít daňový doklad a že odst.2 §73 je prakticky neproveditelný
Re: DPH nepřerušené číslování rozs. ESD
ANO, Davide nestrašte.
Existuje rozsudek Evropského soudního dvora, který akceptuje i možnost přerušit číselnou řadu, a přesto musí být přiznán nárok na odpočet
----------------
Pannon Gép Centrum kft - C 368/09
Z těchto důvodů Soudní dvůr (třetí senát) rozhodl takto:
Článek 167, čl. 178 písm. a), čl. 220 bod 1 a článek 226 směrnice Rady 2006/112/ES ze dne 28. listopadu 2006 o společném systému daně z přidané hodnoty musí být vykládány v tom smyslu, že brání vnitrostátní právní úpravě nebo vnitrostátní praxi, na základě které vnitrostátní orgány nepřiznávají osobě povinné k dani nárok na odpočet daně splatné nebo odvedené za služby, které jí byly poskytnuty, od daně z přidané hodnoty, kterou je povinna odvést, z důvodu, že původní faktura, kterou měla v okamžiku odpočtu, obsahovala nesprávný den dokončení poskytování služby a že číslování dodatečně opravené faktury a dobropisu, kterým byla původní faktura zrušena, nebylo nepřerušené, jestliže byly splněny hmotněprávní podmínky pro odpočet a osoba povinná k dani dotyčnému orgánu ještě před vydáním rozhodnutí předložila opravenou fakturu, na které byl uveden správný den dokončení poskytování služby, třebaže číslování této faktury a dobropisu, kterým byla zrušena původní faktura, nebylo nepřerušené.
Asi si nerozmumíme. Fakturantka 1.5.2011 vystaví faktury číslo 100, 101, a 102 a dne 2.5.2011 vystaví fakturu číslo 103 a zedituje datum vystavení na 30.4.2011 protože si to tak přeje její šéf a chce to odběratel, aby mohl správci daně tvrdit, že doklad měl již toho 30.4. a mohl si uplatnit nárok na odpočet za duben. Správce daně vypozoruje, že fakturantka používá pořadová čísla faktury a vyžádá si ze systému výpis ze kterého pozná, že bylo s datumem vystavení manipulováno (SAP, české sw, které evidují práci s dokladem atd.) případně vyzve, aby bylo doloženo jak se mohlo stát, že fa 103 byla vystavena ještě v dubnu. Prokazujte. Za porušení zákona nepeněžní povahy udělí firmě pokutu. Pokud fakturantka edituje datum vystavení, dopouští se trestného činu krácení daně nebo k tomu napomáhá. Pokud používá pořadová čísla, bude jednoduše odhalena.
Dnes jsem na školení položil dotaz, co se myslí že musím mít daňový doklad "při uplatnění nároku na odpočet" jak je uvedeno v § 73 odst.1 respektive kdy dochází k uplatnění a se svou teorií, že k uplanění dochází až v daňovém přiznání jsem rozhodně nebyl sám. Podle informace ale komora daňových poradců nechystá žádné jednání v této věci a správce daně bude postupovat tak, že daňový doklad je třeba mít ne při uplatnění nároku, ale již ve zdaňovacím období, ve kterém došlo k DUZP.
Tím to pro mne končí, akceptuji stanovisko a počkám, zda bude v zákoně text zpřesněn.
>Asi si nerozmumíme. Fakturantka 1.5.2011 vystaví
>faktury číslo 100, 101, a 102 a dne 2.5.2011 vystaví
>fakturu číslo 103 a zedituje datum vystavení na 30.4.2011
>protože si to tak přeje její šéf a chce to odběratel,
>aby mohl správci daně tvrdit, že doklad měl již toho
>30.4. a mohl si uplatnit nárok na odpočet za duben.
>Správce daně vypozoruje, že fakturantka používá pořadová
>čísla faktury a vyžádá si ze systému výpis ze kterého
>pozná, že bylo s datumem vystavení manipulováno (SAP,
>české sw, které evidují práci s dokladem atd.) případně
>vyzve, aby bylo doloženo jak se mohlo stát, že fa 103
>byla vystavena ještě v dubnu. Prokazujte. Za porušení
>zákona nepeněžní povahy udělí firmě pokutu. Pokud
>fakturantka edituje datum vystavení, dopouští se trestného
>činu krácení daně nebo k tomu napomáhá. Pokud používá
>pořadová čísla, bude jednoduše odhalena.
Nečtete moc detektivky?
Ten, kdo se v tom pohybuje, nebude tak hloupý, aby to dělal takhle očividným způsobem.
>
>Dnes jsem na školení položil dotaz, co se myslí že
>musím mít daňový doklad "při uplatnění nároku na odpočet"
>jak je uvedeno v § 73 odst.1 respektive kdy dochází k
>uplatnění a se svou teorií, že k uplanění dochází až v
>daňovém přiznání jsem rozhodně nebyl sám. Podle
>informace ale komora daňových poradců nechystá žádné jednání
>v této věci a správce daně bude postupovat tak, že
>daňový doklad je třeba mít ne při uplatnění nároku, ale
>již ve zdaňovacím období, ve kterém došlo k DUZP.
Správce daně bude postupovat dle zákona, ale rozhodně ne tak, jak píšete.
Judikát na to, co je mít daňový doklad existuje v rozsudcích ESD, přečtěte si jej, pak třeba nebudete spřádat tyto teorie.
>Tím to pro mne končí, akceptuji stanovisko a počkám,
>zda bude v zákoně text zpřesněn.
kristova noho, víte vůbec co je to trestný čin krácení daně? jaká je hranice a co je podstatou? rozhodně ne uplatnit daň dřív, tam trestnost zaniká. sakra budete jen mlet svý výmysly nebo sem hodíte ten protokol kdy dali (údajně teda) blokovku?
takto:
>
>Článek 167, čl. 178 písm. a), čl. 220 bod 1 a článek
>226 směrnice Rady 2006/112/ES ze dne 28. listopadu 2006
>o společném systému daně z přidané hodnoty musí být
>vykládány v tom smyslu, že brání vnitrostátní právní
>úpravě nebo vnitrostátní praxi, na základě které
>vnitrostátní orgány nepřiznávají osobě povinné k dani nárok na
>odpočet daně splatné nebo odvedené za služby, které jí
>byly poskytnuty, od daně z přidané hodnoty, kterou je
>povinna odvést, z důvodu, že původní faktura, kterou
>měla v okamžiku odpočtu, obsahovala nesprávný den
>dokončení poskytování služby a že číslování dodatečně
>opravené faktury a dobropisu, kterým byla původní faktura
>zrušena, nebylo nepřerušené, jestliže byly splněny
>hmotněprávní podmínky pro odpočet a osoba povinná k dani
>dotyčnému orgánu ještě před vydáním rozhodnutí
>předložila opravenou fakturu, na které byl uveden správný den
>dokončení poskytování služby, třebaže číslování této
>faktury a dobropisu, kterým byla zrušena původní
>faktura, nebylo nepřerušené.
>
Zákon o DPH stanoví povinnost uvádět na daňový doklad evidenční číslo. Jak jsem již výše uvedl, nejedná se o pořadové číslo a může to být klidně číslo náhodné. O to přece není spor.
Většina firem čísluje daňové doklady pořadovým číslem, mají to ve směrnici a pak musí datum vystavení být "popořadě"
Když správce daně zjistí, že to není popořadě tak nedoměří daň, mu je to jedno. Ale zjistí, že se manipuluje s datumem vystavení (falšuje se doklad) a to od 1.4.2011 je větší problém než dřív. A když zjistí, že se to udělalo proto, aby firma XX měla nárok na odpočet dřív, než ve skutečnosti obdržela doklad, skončí to pokutou. Né doměřením daně.
Díky za zajímavý rozsudek.
>>
>Zákon o DPH stanoví povinnost uvádět na daňový doklad
>evidenční číslo. Jak jsem již výše uvedl, nejedná se o
>pořadové číslo a může to být klidně číslo náhodné. O
>to přece není spor.
to jste neuvedl vy, ale já.
>
>
>Když správce daně zjistí, že to není popořadě tak
>nedoměří daň, mu je to jedno.
fíha, tak kde pak máte ten trestný čin krácení, když ji nedoměří???
Ale zjistí, že se manipuluje
>s datumem vystavení (falšuje se doklad) a to od
>1.4.2011 je větší problém než dřív. A když zjistí, že se to
>udělalo proto, aby firma XX měla nárok na odpočet
>dřív, než ve skutečnosti obdržela doklad, skončí to
>pokutou. Né doměřením daně.
sakra chlape, naučte se nejen číst, ale i pochopit psaný text. takovej expert se tu od dob jany f. nevyskytl:-)))
>
>Díky za zajímavý rozsudek.
Podle toho, jaké používáte termíny je zřejmé, že jste pracovník správce daně. Zkuste vypozorovat úroveň komunikace, styl vyjadřování a odborné znalosti od zdejších přispěvovatelů a věřte, že Vám to pomůže nejen v profesním, ale i soukromém životě. Budete určitě šťastnější.
Přeji Vám hezký den.
>
>Pokud nebude souhlasit datum vystavení v číselné řadě,
>bude to předmětem kontroly a doměrků a nevztahuje se
>na to pojistka. Je to záměrný úkon (změna systémového
>data počítače atd.) a to úmyslně snížit dodavateli
>základ daně.
Prostudujte si laskavě judikát ESD C 368/09 z 15.7.2010 --- Šestá směrnice o DPH – Směrnice 2006/112/ES – Nárok na odpočet daně odvedené na vstupu – Vnitrostátní právní úprava sankcionující nesprávný údaj na faktuře ztrátou nároku na odpočet daně“
ve věci Panon Gép Centrum kft
než začnete vynášet soudy, co se smí a nesmí.
>Už jsem se setkal s tím, že došlo klientovi, že má
>fakturovat tak, aby DUZP a datum vystavení bylo stejné.
>Nelze !!!!! Datum vystavení je neměnný údaj podle toho,
>kdy to vystavíte a DUZP s tím nemá nic společného.
>Budete krátit daň, když to budete měnit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2011 8:05
Prosím, když bude faktura přijatá za duben vystavená až 1.května dle novely bude v přiznání v DPH za květen. Ale jak to bude nákladově-taky teda do května? Ale náklady přece jsou dubnové.
Díky za radu, jak to budete řešit?