OT Průběh ústní zkoušky daňového poradce

• (neregistrovaný)

1. 4. 2011 9:14

Dobrý den, mohl by mi prosím někdo napsat, jak probíhá ústní část zkoušky daňového poradce? Mohu mít s sebou zákony? Je čas na přípravu? Jak dlouho to trvá? Snaží se Vás potopit? Atd.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2011 14:26

alen1 (neregistrovaný)

Re: OT Průběh ústní zkoušky daňového por
      Nevím, jak probíhá teď, nicméně na mě byli hodní.
      Určitě jsem neměla pocit, že by se mě snažil někdo potopit.
      Bohužel víc vám nesdělím, zkoušky jsem absolvovala už v roce 1996.

• 25. 4. 2011 11:36

davidk (neregistrovaný)

Dobrý den,
      vidím, že máme stejný problém:) Ve čtvrtek budu chytřejší, tak Vám zkusím odpovědět, jestli Vám to ještě pomůže a budu schopen po tom psychickém vypětí ještě komunikovat :D
      Jinak trvat by to mělo cca 45 minut a předpokládám, že žádná příprava nebude. Jinak beru si jen daňové zákony a myslím si, že na nic víc asi nebude čas...

• 8. 6. 2011 17:19

lenka2 (neregistrovaný)

dobrý den,
      můžu se zeptat jak to u té ústní zkoušky vypadalo? je tam prostor na koukání se do zákona, nebo je lepší mluvit...
      díky

• 8. 6. 2011 17:31

davidk (neregistrovaný)

Dobrý den,
      žádná příprava není. Jednoduše se Vás každý z přítomných zeptá na několik otázek, popřípadě nadhodí problém a chce po Vás řešení tohoto problému. Soubor zákonů máte před sebou (jejich nikoli vlastní), ale čas na hledání není, pouze pokud víte, kde to hledat, tak má cenu ho používat, ale musíte vědět, kde se problém nachází, na hledání jako takové čas určitě není. Zkouška trvá cca 40 minut. Jinak se ptají spíše na drobnosti, nikoli na věci jasné či jednoduché, ale to se dá čekat.

• 13. 6. 2011 16:54

lenka2 (neregistrovaný)

díky moc, na co se vás ptali? jestli to není tajné :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).