Dobrý den,
domnívám se, že Váš postup není správný. Příjmem jsou skutečně dosažené příjmy, tedy nájemné od nájemníků. Protože v domě pronajímatel sám bydlí, musí veškeré výdaje spojené s provozem budovy krátit přiměřeným koeficientem. Například podle poměru podlahové plochy pronajímaných bytů a podlahové plochy užívané k vlastnímu bydlení. Doporučuji zohlednit ve výpočtu i společně využité prostory.
Dagmar Kučerová :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
1. 12. 2011 23:43
Dobrý den. Prosím Vás o odpověď, protože jsem nenašla nikde žádné vysvětlení. FO vlastní nemovitost, ve které sám bydlí, 3 byty pronajímá. Dala jsem celý dům do majetku. Do daňových výdajů dávám celé výdaje, nekrátím je. Do příjmů připočítávám fiktivní částku nájemného, které by platil cizí, jiný nájemník. Majitel se chce časem odstěhovat a pronajímal by celý dům. Nevím, jestli to dělám dobře, jestli to fin. úřad akceptuje. Prosím Vás, odpovězte mi, jak mám případně postupovat. Děkuji Vám. e-mail: m.hom@seznam.cz