Re: nejde elektirka-nárok na placené vol
Dobrý den,
u mě v práci se tohle stává docela často, cca 1x za 2 měsíce a zaměstnavatel mi vždy nařídí dovolenou. Dokonce teď naposled elektřina nešla pouze 2 hodiny a dostala jsem nařízeno celý den dovolené s vysvětlením, že půl dne dovolené nelze dát. Také by mě zajímalo, jestli je to nějak ošetřeno zákonem a jestli to jenom nenahrává zaměstnavateli, který mi takhle během roku vyplýtvá část dovolené a v létě mi ji pak samozřejmě odmítá dát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2011 10:57
Dobrý den,
bylo nám nahlášeno, že nepůjde jeden den celou pracovní dobu eletrický proud a musíme zůstat tedy doma. Naše vedoucí nám tvrdí,že nemáme nárok na placené volno, ale já si myslím,že je to překážka na straně zaměstnavatele. Ona mi však řekla, že pokud to zaměstnavatel ví předem,tak může nařídit dovolenou.
Mohl by mi prosím někdo zkušený poradit, jak to tedy je a kde je to v zákoně,nějak se mi to to totiž nezdá.
Děkuji moc za radu.