Re: Přehledy pro VZP a OSSZ - přílohy
na OSSZ jako vedlejší OSVČ z důvodu zaměstnání se na 100% nedokládá.
na VZP jen v případě , že : čtěte!!!
3. Řádek 3 vyplní pouze OSVČ, která byla v roce 2010 i zaměstnancem a součet vyměřovacího základu zaměstnance
(úhrnu vyměřovacích základů zaměstnance – řádek 3) a vyměřovacího základu OSVČ (řádek 14a) přesáhl částku
maximálního vyměřovacího základu ve výši 1 707 048 Kč. O tuto přesahující částku se sníží vyměřovací základ
OSVČ. Je-li přesahující částka vyšší než vyměřovací základ OSVČ, sníží se o zbytek přesahující částky vyměřovací
základ zaměstnance (úhrn vyměřovacích základů zaměstnance). Tato OSVČ je povinna doložit vyměřovací základy,
kterých v roce 2010 dosáhla v zaměstnání
Takže jen v této situaci dokládáte potvrzení ze zaměstnání, ale myslím, že pro normální smrtelníky je částka 1 707 048 Kč sen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2011 11:50
Dobrý den,
přečetla jsem už několik diskuzí o přehledech a nikde není jasně řečeno (případně si názory protiřečí), jestli je k přehledu třeba přiložit potvrzení o zaměstnání. Mám SVČ vedlejší a zaměstnání jako hlavní činnost. Našla jsem odkaz na OSSZ, že tady snad už potvrzení nechtějí. A co VZP?
Předem děkuji za jedinou správnou odpověď.