Výpověď dohodou

• (neregistrovaný)

1. 4. 2011 14:20

Dobrý den, byl jsem "nucen" přistoupit na výpověď dohodou, takže jsem přijel. Nyní jsem se chtěl zaregistrovat na UP, ale tam my bylo řečeno, že to ted nejde až po určité době, tzn. až od května.
    Tudiž si sám platím i zdravotní pojištění. Žiju sám v pronájmu, na social.mi paní řekla, že také nemám na nic nárok, takže mužu jít pod most. Opravdu není nějaké aspon provizorní řešení, než si najdu práci / pokud se to vubec povede:-( !/
    Děkuji za radu Václav

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2011 14:46

pája

Re: Výpověď dohodou
      který den jste ukončil PP? Na ÚP se musíte registrovat jako uchazeč ihned, max. do tří dnů, abyste měl hned nárok na podporu, nechápu, co Vám kdo řekl, že až od května? protože jste uzavřel dohodu a neměšl k tomu asi vážné důvody dle zákona, tak budete mít podporu krácenou, škoda, že jste se nezkusiol poradit dříve, než jste dohodu podepsal. Nenechte sena ÚP odbýt, je to přeci nesmysl, co uvádíte.

• 1. 4. 2011 16:44

Katka2 (neregistrovaný)

Že by bylo odstupné? Pak by ale snad měl být registrován, jen podpora by se odsunula.

• 4. 4. 2011 9:36

xy5

nevím, třeba se jim nelíbila "výpověď dohodou", protože ta neexistuje
      podívejte se, co jste vlastně podepsal a zda máte nárok na odstupné
      pokud budete mít nárok na odstupné, pak by Vás měli na ÚP zaregistrovat, ale po dobu odstupného nebudete mít nárok na podporu v nezam.
      veškeré informace byste měl dostat na ÚP nebo na www.mpsv.cz nebo
      http://portal.mpsv.cz/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).