Re: Kdy vrátí FÚ přeplatek - dod. přizn.
Já samozřejmě požádal i s detailním vysvětlením a kopiemi dokladů ...
Obecně: do 30 dnů od žádosti, př. 30 dnů od vzniku přeplatku, pokud nebyl přeplatek evidovaný v den podání žádosti. Pokud jste podal dodatečné v únoru, v tomto přiznání uvedl únorový datum, kdy byly zjištěny důvody pro podání dodatečného, pak přeplatek vznikne na konci měsíce následujécího, tzn. 31.3.2011. Takže do 30 dnů od 31.3.2011 by Vám měl být přeplatek vrácen.
Vrácení přeplatku §155 DŘ odst. 3
Vznik přeplatku §141 DŘ odst.2 lhůta pro podání dodatečného je do konce měsíce následujícího ode dne, kdy subjekt zjistil, že daň má být nižší...
§143 odst.1 daň lze doměřit na základě podaného dodatečného přiznání,
§144 odst. 1 Neodchyluje-li se doměřovaná daň od daně dodatečně tvrzené daňovým subjektem, správce daně nemusí daňovému subjektu výsledek doměření oznamovat dodatečným platebním výměrem.
§144 odst.2 Za den doručení dodatečného platebního výměru daňovému subjektu se považuje poslední den lhůty pro podání dodatečného daňového přiznání.
Je to stejné jako u všech přiznání. Splatnost je vždy v termínu pro podání.
A úplně stejně to platilo i u správy daní a poplatků před 1.1.11.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2011 21:30
V únoru jsem podal dodatečné přiznání na DPH 4.Q 2010. Důvodem byla došlá faktura, kterou mi kvůli likvidaci poj. události dali až v únoru. Tím pádem bylo nižšší DPH a podal jsem dod. přiznání DPH
Do kdy mi vrátí FÚ peníze ? Jak jsou lhůty ?