Souhlas s umístěním firmy

• 2. 4. 2011 9:20

Dobrý den,
    prosím o radu, než udělám nějakou hloupost. V bytovém domě, kde je SVJ, vlastníme byt s nájemníkem. Ten nás požádal o souhlas s umístěním sídla s.r.o.Když jsem si prohlédla v rejstříku firem s.r.o.,jehož jménem žádá o udělení souhlasu, jeho osobu jsem tam nenašla - spíš to, že firma, které bychom souhlas dali, se zapsala teprve 29.3.2011, jejím jediným společníkem je jiné s.r.o. ... a zápisem vznikne další s.r.o., začínám mít z toho guláš.
    Nejdříve jsme chtěli podmínit souhlas trváním nájmu s dotyčným nájemníkem, teď se mi to zdá bezpředmětné... Můžete mi prosím poradit? Nebo mám zbytečné pochybnosti o férovosti nájemníka?

Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2011 11:00

pája

Re: souhlas s umístěním firmy
      rada je snadná a jednoduchá. Udělením souhlasu se sídlem firmy získáte na dobu neurčitou závazek, který může skončit tím, že nájemník se sice odstěhuje, ale sídlo tam bude zapsáno i nadále a Vám tam bude chodit pošta, kontroly úřadů, případně exekutor a Vy nebo Váš jiný nájemce s tím bude mít problémy a nakonec zjistíte, že byt bude nepronajímatelný a budete muset podnikat velmi komplikovaqné právní kroky k výmazu sídla z OR.
      Závěr: V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NA TO NEPŘISTUPUJTE.

• 2. 4. 2011 11:35

Lina

xxxxxxxx
      Zlatý Pájo, díky moc moc. Před 4 měsíci jsme nalítli, proto jsem ráda za Vaši radu... jenom pro zpestření Vám popíšu, co se nám přihodilo - končila jedna nájemnice, pohodová, vše OK - realitka dohodila nového nájemníka 5člennou rodinu, pán si převzal klíče, předávací protokol a smlouvu podepsal,... ale dosud se ani on ani nikdo z jeho rodiny nenastěhoval, byt fakticky neužívá, pouze "blokuje".........přes právníka, který je značně rozhozený, protože druhá strana nekomunikuje, jsme zaslali výpověď - opakovaně, jednou ji "kdosi" přijal..v květnu by měl snad nájemní vztah skončit... perlička na dortu - pilným studováním netu jsem zjistila, že dotyčný je podvodník a 21.12.10 dostal za falšování faktur 8 let natvrdo...bylo mi dosud trapně lidi dopředu lustrovat, ale život holt není nuda... mějte se moc fajn a ještě jednou DÉKUJU MOC MOC MOC

• 2. 4. 2011 12:35

pája

není zač, jsem rád, že jste přes všechny trable neztratila smysl pro realitu a jste ochotna vstřebat cizí rady, případně i špatné zkušenosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).