Re: Opr. daň. doklad - insolvence - účto
hlavne si poradne prectete, co je to pravny danovy doklad a jak ze se vubec vystavuje. ;o) tam by jste se docetli, ze treba na dokladu je jen dph. ;o) ze tam ma byt rada dalsich nestandardnich nalezitosti, jako je treba znacka insolvencniho rizeni, ... "fakturujete" jen dph.
je to opravdu jen dph. pohledavku mate porad stejnou, takze z toho vam jiste vyjde, ze opravne polozky nic.
jdu v uvahacha jeste dal. ;o) co kdyz bude super spravce a vsem vyplati 100%. hmmm? dph zase vracite. ;o) a co kdyz vam zaplati ale jen cast, tak vracite pomerem. a co chudak spravce? ten to dph odvede, kdyz vam ho daji? to jeste nikdo asi nedomyslel. alespon jsem nic na mfcr necetl. rada pro spravce? zrusit registraci k dph. ;o) myslim si, ze je to jiz napadlo, takze se jeste kouknete, zda ten vas dluznik je vubec jeste platcem dph. jestli ne, muzete na nejake vraceni dph zapomenout. ;o)
Díky. Plátcem stále je, to jsem už kontrolovala. S žádnou úhradou nepočítáme, jelikož to pěkně vytunelovali a dluhy značně přerůstají nad jejich majetek (ten co se našel ;-). Zkusím ten doklad nějak v účetním programu vyrobit....snad mi půjde vystavit pouze s DPH (všechny náležitosti dle §46 ZDPH máme před sebou, zmátla mě tam ta celková dlužná částka v odstavci j)....zkusím ji šoupnout někam do textu).
mela by jste asi jediny program ktery to umi. ;o) zatim jsem zadny nevidel a na zadnem skoleni nebyl nikdo, komu by to slo. nevim jestli se tim vubec budou programatori zabyvat, protoze az tak caste to zase nebude.
vsichni jsme se sjednotili, ze kdyz neco takoveho nastane, tak vystavim doklad na psacim stroji ci si fakturu nejaky upravim v textovem editoru pokud mi ho tam program vyexportuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2011 13:31
V roce 2008 jsme zákazníkovi fakturovali práce a zatím jsme je nedostali zaplacené. V roce 2009 jsme se řádně přihlásili u soudu do insolvenčního řízení. Na tyto pohledávky máme vytvořeny opravné položky.
Nyní vystavuji opravný daňový doklad, abychom dostali zpět DPH, které jsme státu z těchto neuhrazených pohledávek odvedli.
Jak mám zaúčtovat tyto opravné daňové doklady? Kam zaúčtovat částku bez DPH? DPH je jasné.
Projeví se to nějak na opravných položkách? Ty budu muset asi snížit, je to tak?