Re: dobr.registrace DPH a 1.faktura
§ týkající se registrace jsem četla několikrát ale bohužel musím se přiznat že v tomto případě jsem úplný d.... Nejsem si přesně jista jak je to s tím DPH na výstupu a dle mého od toho se odvíjí i ten nárok na odpočet. Zd.plnění na faktuře vydané máme 20.3 (datum posl.dodávky toho měsíce), vyst. 31.3. odvádíme DPH ze všech dodávek, tedy i z těch které byly uskutečněny ještě v době kdy jsme plátci nebyli (dle rady paní na FÚ) - nevím zda tato rada je správná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2011 18:15
od 18.3. je s.r.o. zaregistrovaná jako plátce DPH. 5.3, 8.3. a 20.3. dodala jednomu odběrateli zboží, fakturuje se mu 1x za měsíc - jak to bude s DPH na výstupu? Na FÚ nám poradili, že fakturu máme udělat cena za zboží + DPH, že je důležitý datum vystavení. Fakturu jsme tak vystavili ale nějak se mi nedaří najít správné § abych si tento postup mohla ověřit. Přišly mi nyní faktury za pořízení zboží + za dopravu tohoto zboží, řeším nárok na odpočet DPH z těchto faktur.
Děkuji předem za radu.