Re: Je to špatně? Odpis účtuji pouze 551
Účtování máte správně, v účetnictví se Vám objevují pouze účetní odpisy!!! To, že se rovnají daňovým odpisům, pokud Vám to vyhovuje, tak nevadí. Daňové se uvádějí pouze do daňového přiznání. Pokud se oba rovnají, nevykazujete žádné rozdíly, v okamžiku,kdy nebudete chtít daňový odpis uplatnit, vykážete rozdíl mezi účetními a daňovými odpisy.
Re: Je to špatně? Odpis účtuji pouze 551
Děkuji moc, jen mi trochu vrtá hlavou jedna věc...když účet 551 je daňový, tak když to na tento účet zaúčtuji, tak se mi automaticky sníží HV, tudíž jsem ty odpisy nepřerušil, víte jak to myslim?
Právě moc nerozumim tomu rozdílu, když budu odpisovat tento rok jen účetně na účtě 551 tak se mi ten HV sníží a daňově jsem je odepsal....
Děkuji moc
Micael
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2011 23:16
Dobrý den, již třetím rokem odepisujeme auto a zjistil jsem, že to zřejmě špatně účtuji. Poradíte mi prosím?
1. rok jsem účtoval 11% z ceny to bylo 25557,- 551/082
2. rok 22,25 % z ceny 51696 551/082
účtoval jsem to tedy pouze na účet 551/082, to jsou asi jen daňové odpisy, že? Účetní se účtují jiným zápisem?
3. rok se chystám daň. odpisy přerušit, jak budu účtovat ty účetní a kam to dosadím do DP?
Děkuji moc
Micael