Průměr po pracovním úrazu

• (neregistrovaný)

5. 4. 2011 8:02

Prosím o názor jaký průměr použít u zaměstnance, který v důsledku pracovního úrazu marodil celé 4. čtvrtletí roku 2010 a neodpracoval tak 21 dnů. Nastoupil 1.3. čerpáním dovolené a já nevím, jaký průměr použít. Použít ten před vznikem pracovního úrazu nebo určit ze mzdy za březen (časová mzda + prémie / odpracované hodiny)? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 4. 2011 8:32

jasná (neregistrovaný)

Re: Průměr po pracovním úrazu
      Použijete průměr pro náhrady (dovolenou), který byl aktuální v den vzniku prac. neschopnosti. Tzn., pokud začal marodit ve 4. čtvrtletí, použijete průměr na dovolenou vypočtený ze 3. čtvrtletí.

• 5. 4. 2011 8:41

xJ (neregistrovaný)

A co když se změnily poměry a jsou jinak vypláceny např. odměny, prémie a pod, nemělo by se náhodou jednat o pravděpodobný průměr, když v rozhodném období nebylo odpracováno alespoň 21 dnů? Alespoň tak praví zákoník práce.

• 5. 4. 2011 9:58

Kara (neregistrovaný)

Já myslím, že jasná špatně pochopila otázku.
      Pro výpočet dovolené v 1. čtvrtletí použijete pravděpodobný průměr, tzn. takový, jakého by asi dosáhl, kdyby býval ve 4. čtvrtletí pracoval.

• 5. 4. 2011 10:19

jasná (neregistrovaný)

Já jsem pochopila, že chcete počítat náhradu za ztátu na výdělku. Zmátl mě ten pracovní úraz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).