Re: OSVČ a nemoc-jak vypočíst nemocensko
Vyměřovací základ pro nemocenské poj. musí být stejný jako důchodové poj.
Nejlepší je příklad: když si budete chtít platit nemocenské např. 300,-, musel byste platit zálohu na sociální 3810,-
(výpočet 300 : 2,3% = VZ x 29,2%)
ale tabulky pro výpočet nemocenského ze sociálky nemám, kolik by mělo stačit na těch 10 000... Možná ještě někdo poradí.
http://www.cssz.cz/cz/osoby-samostatne-vydelecne-cinne/davky/vypocet_davek_nemocenskeho_pojisteni_osvc_2009_03_25.htm
ANO,ale to platilo do konce roku 2010,teď je právě ta změna v doplatku na důchodové pojištění.Na sociálce mi řekli,že pokud budu platit 143,-Kč měsíčně,za měsíc budu mít nemocenskou 3330,-Kč.
Zajímala mě částka kterou budu muset zaplatit abych měl aspon 10000,-Kč nemocenskou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2011 8:59
Jsem OSVČ,kolik Kč mám platit nemoc.připojištění abych dostával v případě nemoci alespoň 10000,-Kč?
Platím minim.zálohy na soc. a zdrav.pojištění.Od roku 2011 je změna,vím že se nějaké procenta doplácejí na důch.pojištění,ale nevím jak to zjistit.Předem děkuji