Re: exekuce opět
Já to vidím takto: pokud je ta exekuce na výživné na obě děti, tak ani jedno nebudete dávat jako vyživovanou osobu, takže nezab. částku dáte jen na něj.
Výživné má přednost ve 2. třetině, v 1. třetině se bude postupovat podle pořadí přišlých exekucí. Takže Co bude nad, to seberete a přičtete k 2. třetině. Tato částka půjde na výživné. 1. třetina padne na insolvenci.
Nene, insolvence má k exekucím svá pravidla - lze nařídit, ale nelze provést, tj. nemůžete posílat peníze věřitelům vy, ale pouze ins. správce, kterému posílejte nadále srážku jako pro přednostní pohledávky. Pokud byla nařízena exekuce pro výživné, tyto osoby se nepočítají a to je jediná změna - zbytek řídí ins. správce.
Aha, takže moje odpověď by byla správná jen v případě, že by nešlo o insolvenci, ale o nějakou jinou přednostní?
Děkuji moc :-)) ještě pro méně chápavé.
Vyž.osoba -on 5326,-
co je nad seberu vše a dám na děti, 5326 rozdělím na 3/3 a
druhou /3 dám na děti manželce přednostní
třetí / 3 mu nechám
a první /3 připočtu k té druhé a pošlu celou jako na insolvenci přednostní pohledávku? :-((
Všem moc děkuji za trpělivost
Ano, myslel jsem to jako Kara - vypočítat srážku jako pro přednostní pohledávku a poslat ji ins. správci. Používáte pouze pojem insolvence a dle mého tím myslíte, že o insolvenci je již rozhodnuto - buď konkurzem nebo oddlužením. Pokud je zatím podán pouze ins. návrh, potom srážky deponujte a ins. správci odešlete až po rozhodnutí o úpadku.
Jen zopakuji, že po zahájení ins. řízení nelze provést exekuce - zam-tel nerozhoduje o pořadí pohledávek a neplní ze mzdy dlužníkovy závazky, to dělá ins. správce.
Ale já mám od soudu v Praze insolvenci oddlužení dlužníka které přišlo 12.1.2011 insolvenci jsem posílala insol. správci.
A na výživné mám Usnesení od soudu v které přišlo 4.4.2011 kde máme vyplácet na adresu matky výživné, to jsou podle mne dvě přednostní a to má ještě dluh za 1.-3.měsíc na výž.
Má ČM 17885 a nez.částku 7989 přednostní pohl.5326 a bez omezení 4570
tak mu mohu srazit celkem 9896 Kč ale jak to rozdělit to už fakt nevím. Ještě jednou děkuji :-))
Přeci ten, kdo má na tom právní zájem - úpadce. Soud tak může učinit ale i bez návrhu. V obou případech hrozí, že oddlužení bude zrušeno a bude prohlášen konkurz. Podívejte se do §398 odst.3 a §407 odst.3 IZ.
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/insolvencni/cast2h5.aspx#par418
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2011 9:36
Prosím o radu:ZMC je rozvedený platil výživné manželce má insolvenci počítala jsem mu vyživované osoby na děti, když platil(měl) hotově manželce a jeho)tj.5326 a 2x 1331,5děti.
Insolvenci jako přednostní.Prostě 2.a1. třetinu jsem mu srazila na insolvenci.
Nyní přišla exekuce na výživné, které měl platit na děti a neplatil(dluží za 1.-2.měsíc a ještě 5000 za 3.měsíc na výživném 10000,-+5000 to je přednostní .
??Budu mu počítat nyní jenom nezab.část 5326 na něho - na děti nic bude mít tedy jenom 5326,-Kč.(Co na bydlení bydlí na MÚ.)
Co bude nad to seberu vše a těch 5326 rozdělím na 3/3
a z toho seberu 2/3 a uhradím jen výživné za 1.-3. měsíc jestli mu to vyjde? Je to tak moc prosím o radu a jak to bude i s tou insolvencí :-(
Děkuji