Re: Šrot a příloha přiznání k DPH - PROS
>>Dobrý den,
>>při výrobě nám vzniká odpad, který jsme ve formě
>>šrotu
>>dodali kovošrotu. Chápu správně, že vystavíme fakturu
>>bez DPH s poznámkou, že je daň povinen přiznat a
>>odvést příjemce. V daňovém přiznání uvedu částku z
>>faktury
>>na řádku č. 25. (?)
>>V diskuzích jsem se dočetla, že je potřeba k přiznání
>>k DPH ještě doložit jakousi přílohu, kde uvedu
>>podrobné informace o tomto druhu plnění. Je někde
>>tato
>>příloha k dispozici? Nějaký formulář, šablona? Najdu
>>jí v
>>EPU? (nepodařilo se mi) Nebo jen vypíšu na A4
>>potřebné
>>údaje a odevzdám?
>>Děkuji.
>Zkušenost zatím nemám, ale zde je odkaz na stránky
>České daňové správy, tam se dočtete
>více:
>http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/legislativa_metodika_12863.html?year=0
Určitě žádná pěkně napsaná stránka A4, ale dle Pokynu GFŘ -D-4 stanovený formát a struktura Výpisu z evidence. Soubor .XML !!! a podat pouze elektronicky. Takže si užijeme.
Věděl by někdo, co by nastalo, kdyby se nešlo touto novou cestou ? Tzn. fakturu vystavím z DPH - odvedu. Bude si moci uplatnit i příjemce ?
Tak to určitě ne, v zákoně je výslovně přenesení daň. povinnosti. Ale to elektronické podávání - až to bude platit od 1.1.2012 na stavební práce - to jsem zvědavá, jak to budou elektronicky podávat drobní podnikatelé - my máme takových dodavatelů drobných stav. oprav několik, kteří jsou plátci DPH. Zatím jsem už jednoho zviklala, ať rozváží, jestli pro něj bude výhodné zůstat plátcem (dobrovolným).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2011 12:42
Dobrý den,
při výrobě nám vzniká odpad, který jsme ve formě šrotu dodali kovošrotu. Chápu správně, že vystavíme fakturu bez DPH s poznámkou, že je daň povinen přiznat a odvést příjemce. V daňovém přiznání uvedu částku z faktury na řádku č. 25. (?)
V diskuzích jsem se dočetla, že je potřeba k přiznání k DPH ještě doložit jakousi přílohu, kde uvedu podrobné informace o tomto druhu plnění. Je někde tato příloha k dispozici? Nějaký formulář, šablona? Najdu jí v EPU? (nepodařilo se mi) Nebo jen vypíšu na A4 potřebné údaje a odevzdám?
Děkuji.