Šrot a příloha přiznání k DPH - PROSÍM!!

• (neregistrovaný)

5. 4. 2011 12:42

Dobrý den,
    při výrobě nám vzniká odpad, který jsme ve formě šrotu dodali kovošrotu. Chápu správně, že vystavíme fakturu bez DPH s poznámkou, že je daň povinen přiznat a odvést příjemce. V daňovém přiznání uvedu částku z faktury na řádku č. 25. (?)
    V diskuzích jsem se dočetla, že je potřeba k přiznání k DPH ještě doložit jakousi přílohu, kde uvedu podrobné informace o tomto druhu plnění. Je někde tato příloha k dispozici? Nějaký formulář, šablona? Najdu jí v EPU? (nepodařilo se mi) Nebo jen vypíšu na A4 potřebné údaje a odevzdám?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 4. 2011 13:08

I. (neregistrovaný)

Re: Šrot a příloha přiznání k DPH - PROS
      Zkušenost zatím nemám, ale zde je odkaz na stránky České daňové správy, tam se dočtete více:
      http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/legislativa_metodika_12863.html?year=0

• 6. 4. 2011 8:54

papa (neregistrovaný)

>>Dobrý den,
      >>při výrobě nám vzniká odpad, který jsme ve formě
      >>šrotu
      >>dodali kovošrotu. Chápu správně, že vystavíme fakturu
      >>bez DPH s poznámkou, že je daň povinen přiznat a
      >>odvést příjemce. V daňovém přiznání uvedu částku z
      >>faktury
      >>na řádku č. 25. (?)
      >>V diskuzích jsem se dočetla, že je potřeba k přiznání
      >>k DPH ještě doložit jakousi přílohu, kde uvedu
      >>podrobné informace o tomto druhu plnění. Je někde
      >>tato
      >>příloha k dispozici? Nějaký formulář, šablona? Najdu
      >>jí v
      >>EPU? (nepodařilo se mi) Nebo jen vypíšu na A4
      >>potřebné
      >>údaje a odevzdám?
      >>Děkuji.
      >Zkušenost zatím nemám, ale zde je odkaz na stránky
      >České daňové správy, tam se dočtete
      >více:
      >http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/legislativa_metodika_12863.html?year=0

• 6. 4. 2011 9:01

papa (neregistrovaný)

Určitě žádná pěkně napsaná stránka A4, ale dle Pokynu GFŘ -D-4 stanovený formát a struktura Výpisu z evidence. Soubor .XML !!! a podat pouze elektronicky. Takže si užijeme.
      Věděl by někdo, co by nastalo, kdyby se nešlo touto novou cestou ? Tzn. fakturu vystavím z DPH - odvedu. Bude si moci uplatnit i příjemce ?

• 6. 4. 2011 9:48

Lenka F. (neregistrovaný)

Tak to určitě ne, v zákoně je výslovně přenesení daň. povinnosti. Ale to elektronické podávání - až to bude platit od 1.1.2012 na stavební práce - to jsem zvědavá, jak to budou elektronicky podávat drobní podnikatelé - my máme takových dodavatelů drobných stav. oprav několik, kteří jsou plátci DPH. Zatím jsem už jednoho zviklala, ať rozváží, jestli pro něj bude výhodné zůstat plátcem (dobrovolným).

• 6. 4. 2011 11:04

1973 (neregistrovaný)

Dobrý den. dívala jsem se na stránky pro el. podání formulářů, ale přílohu k přenesení daň. povinnosti jsem tam našla pouze ve formátu pdf.? koukám dobře?
      děkuji

• 6. 4. 2011 12:07

I. (neregistrovaný)

Zřejmě to ještě nemají zpracované - viz poslední řádek textu na výše uvedené adrese (píše se tam, že v souč.době je to dostupné v pdf).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).