Re: Úvěr na auto zaúčtování ?
Já účtuji splátku jistiny jako úhradu faktury dodavateli, tedy na 321, nepřeúčtovávám to do úvěru. Jinak mám úrok na 562 jako vy a pojištění na 548 s analytikou. Účtuji rovnou z bankovního výpisu.
O tom přeúčtování na 461 jsem tady hodně četla, hodně firem to tak má, ale my ne, vedu to jako závazek, dala jsem na radu ředitele banky.
Re: Úvěr na auto zaúčtování ?
Dobry den,
ted prave take řešíme auto na úvěr. uvěr máme od ČSOB leasing a nejsem si jista zda o něm účtovat na 461 nebo 479 ? prosím poradíte ? v předchozí firmě mi dan. poradce říkal 461, ale hodně jsem ted tady cetla ze na 479. Tak nevím .....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2011 13:47
Dobrý den, prosím o názor. Úvěr máme na účtu 461. Můžu rovnou při výpisu z banky rozúčtovat celkou částku na účty:
461 úvěr / 562 úrok/ 568 pojištění. Nebo raději zaúč. jako závazek př.379 a pak k datu dle splátkového kalendáře rozúčtovat interním dokladem na jednotlivé účty. Jedná se mi o to jestli je správné účtovat přímo z banky do 5.. nákladů.
Moc děkuji za každý názor