Re: přečerpaná dovolená
Týká se to března. Dovolenou dalších 5 dnů si vybral hned na začátku měsíce s dobrou vůli zaměstnavatele. A 31.03. nepřišel do práce a 01.04.poslal sms že už nepřijde - má lepší práci.
Takže z neplaceného volna musím mu srazit ZP, ikdyž proplacené to nedostane??? - Pozn.není v uvedené kategorii za kterou je plátcem stát. Děkuji ještě jsem se s tím nesetkala.
Re: přečerpaná dovolená
Pokud už jste natolik benevolentní, že akceptujete takový způsob ukončení prac.poměru, pak by bylo asi nejvhodnější, abyste sepsali dohodu o ukončení prac.poměru, kdy prac.poměr končí dnem 30.3.2011 (netuším, co mu chcete napsat za 31.3.), kterou byste vy i on podepsali. Pak byste mu mohli strhnout ještě dalších 1,5 dne přečerpané dovolené (za břzen by mu nárok nevznikl).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2011 11:01
Prosím poraďte. Zaměstnanec má nárok za 3 měsíce na 5 dnů dovolené. Přečerpal dovolenou o dalších 5 dnů a k 31.03. skončil u nás na žádost, že má lepší práci. Co s tím, mám mu to proplatit a uvést na zápočtovém listě o přečerpání dovolené, nebo jakým způsobem to mám vyřešit. Děkuji za reakce.