Re: asi chybne danove priznani
Jestli jsem Vás pochopila správně , nestala se žádná chyba.
Do DP se slučují všechny příjmy ke zdanění a daněné tzv. zálohovou daní . Použije se celá roční sleva na poplatníka. TAkže se nejedná o druhé použití slevy ( u zaměstnavatele a v DP ).
Na výpočet daně z daň.základu použijete slevu a vyúčtujete daň.zálohy. JEstli jste do DP zapsala příjmy z potvrzení, i když tam nebyla zál.daň , je to správné.
Aha, tak ja jsem myslela ze kdyz jsem prohlaseni podepsala u zamestnavatele kde jsem pracovala na dohodu a on mi mesicne uplatnoval slevu na dani na poplatnika, tak uz si slevu nemohu narokovat. Jsem totiz jinak na rodicovske a mam ruzne privydelky..omlouvam se, moc se v tomto neorientuji...
Do DP měly příjít všechny příjmy a zálohy, které máte v Potvrzeních od všech zaměstnavatelů ( kromě příjmů,kde byla srážková daň).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2011 11:11
Odevzdala jsem asi chybne danove priznani. Dostala jsem od zamestnavatele kde jsem pracovala vloni na dohodu potvrzeni o prijmech kde byl jen celkovy prijem, pojistne a zaklad dane a nebyla tam odvedena dan ani sleva na dani. Ja jsem tuto slevu do danoveho priznani vyplnila znovu protoze jsem si nepamatovala ze jsem prohlaseni uzamestnavatele podepsala..:-( co nyni? Dekuji za rady