Re: DPH od 1.4.2011
Velký problém (nenašel jsem řešení) vidím v "reverse charge" dodanění přijatých plnění (zboží, služby) z EU.
Příklad: zboží z EU (FA bez DPH), DUZP 30.4.2011, vystavení (a obdržení) FA v 5/2011.
DPH na výstupu (DUZP) v 4/2011, nárok na odpočet ("fyzicky držím přijatou FA") až v 5/2011?? Ne jako doposud, kdy to bylo "nalej-vylej" v rámci jednoho měsíce? Pokud ano, tak se softwéry řádně zapotí...
Re: DPH od 1.4.2011
Je to tak, už jsem si to to našel v http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/DANE_DPH_01042010_Zmeny-v-pravidlech-uplatnovani-naroku-na-odpocet-dane(1).pdf (strana 3)
Kámen padá ze srdce...
(mám teď toho po všech stránkách metr nad hlavu a nestíhám všechno najednou...)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2011 12:55
Jestli jsem to dobře pochopila, tak nic závratného např. v odpočtu DPH se nemění, dále odpočtu DPH dle ZDP v daném měsíci a rovněž i vystavenou fa odvedu DPH kdy jsem ji vystavila ZDP a né až po zaplacení, jak někteří tvrdí. Kromě ručení za dodavatele a rušení dobropisů a vrubopisů...děkuji J.V.