Re: Odpisy
Děkuji Vám moc za vyčerpávající odpověď:-),
ale teďka nevím co dělat, jak na ty odpisy navázat, když to u některého majetku nedělala předchozí účetní 2 roky, u něčeho zas 3 roky. Nejsou pořádně karty, jenom něco v programu, v kterém se ani u odpisu sama nevyznala, proto raději ani neodepisovala:-((.
Dobré odpoledne, tak to máme stejný problém. Já jsem přebrala účetnictví také od paní účetní, která se majetkem vůbec nezaobírala a jak píšete raději neodepisovala, protože tomu nerozuměla.... tak jsem zvědavá, zda Vám někdo poradí.... samu mě to zajímá....
Děkuji všem
Tak mi řekl, že zpětně s tím nic nenadělám, že to sice z účetního hlediska není správně, ale že už je to uzavřené a podané na FÚ, takže ať začnu za rok 2010 účetně odpisovat podle plánů odpisů atd... No jo ale tady žádný plán odpisů ani nic takového není:-((.
ještě že odevdáváme až k 30.6., takže do té doby to tu budu muset dát dokupy...... hlavně pevné nervy :-)
Napiště teda co řekl ten Váš poradce:-)
Tááákže, náš daňový poradce prohlásil zhruba to, co ten Váš... zpětně se nedá nic už dělat...uzavřený rok...
U nás se vede barák už od roku 1998, daňový poradce vždycky řekl částku - tu svou = daňový odpis = a naše účetní ji odepsala 551/081...Takže z toho usuzuji, že to můžu počítat, že daňový = účetnímu. Jenže v roce 2009 žádný odpis v databázi najít nemůžu, takže daňový se vynechal a tím pádem i účetní. Ten barák už budu muset nechat, že daňový = účetním a vyčkat vždy na částku od daňového poradce, jen si ohlídám, aby zase nevynechal.
Jinak nám v 2010 přibylo auto a to už si začnu odepisovat sama, i když nevím, páč rok 2010 si má uzavřít původní účetní.....
Ještě zkusím vzít podklady a zeptat se jedné paní, která dělá účetnictví už léta...uvidím, kdyžtak dám vědět.....
Hezký večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2011 13:10
Dobrý den,
prosím o radu, účetní která mi předávala účetnictví mi řekla, že firma má přerušené odpisy u některého majetku už několik let. Nikde o tom není pořádně záznam.
Na otázku zda je to zaúčtované účetně, mi bylo sděleno, že je to zbytečné, že se o tom neúčtuje, protože daňové odpisy se ve firmě rovnají účetním.
Dívala jsem se již tady do historie, prosím pochopila jsem správně,že by měl být zaúčtován účetní odpis 551/08x a v daňovém přiznání navýšení této částky HV?
děkuji