Re: nesedí mě rozvaha
Zkuste od začátku, zkontrolujte počáteční rozvahu k 1.1.2010 dle té účetní firmy. Jestli je to OK pak se stala chyba v průběhu roku. Vytiskněte si obratovou předvahu, tam by jste měla najít chybku, případně projít jednotlivé účty.
Víte já jsem si vždycky vedla účto sama,a té účetní firmě jsem jen dávala podklady aby mě vypracovala daň. přiznání, protože tomu fakt moc dobře nerozumím, takže vlastně pracovala na základě mých čísel. Když jsem si kontrolovala vždy konečné a poč, stavy, v účtu tak to vždy sedělo,ale její a moje zjedn. rozvaha ne. Dá se zjistit někde co skrývá písmenko třeba C oběžná aktiva na té rozvaze, abych si to dala nějak do kupy, nebo co radíte?
Učebnice účetnictví pro střední školy. Tam by to mělo být srozumitelně popsané i pro laiky.
Jinak samozřejmě zákon o účetnictví, Vyhláška č. 500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení č. 563/1991 Sb., zákona o účetnictví / Část druhá / Účetní závěrka / Hlava II: Obsahové vymezení některých položek rozvahy (bilance)
No sláva - to znamená, že některé účty by mohly být namísto v pasivech v aktivech. Teď už by se to mělo najít. Vezměte si vzorovou rozvahu, o které psala I., a doplňte si do ní konečné stavy jednotlivých účtů k 31.12.2009. Uvidíte, zda to bude sedět na rozvahu z roku 2009.
Podívejte se ještě na počáteční stavy - není tam nějaký rozvahový účet mínusem?
já si to musím pomalinku oťukat, protože to fakt dělám poprvé,chci vám poděkovat za čas a trpělivost,ale musím se rozloučit, protože běžím do další práce, kde nemám net. Zítra odpoledne bych tu měla být a snad i moudřejší...snad tady zastihnu i vás, kdybych náhodou nevěděla jak dál...zatím moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2011 15:41
dobrý den,
jsme s.r.o. a vedeme Púa do roku 2009 mě dělala přiznání jedna účetní firma. Letosza rok 2010 jsem se do toho pustila sama.Kontroluji rozvahu ve zjednoduš. stavu a asi by měly sedět údaje za běžné účetní období za rok 2009 od účetní firmy s rozvahou mých dat za rok 2010 v kolonce minulé období a bohužel někde jsou rozdíly. mě to vyjel SW.To asi nemohu takhle dát na Fú.Nevíte kde ty rozdíly mohou vznikat, různým sčítáním????
děkuji