Re: Daň z nemovitosti
Nejlepší je zavolat si místní FÚ a zjistit si číslo účtu a vyřešit váš problém, vždy se s nimi dá dohodnout. Káždý FÚ má jiné číslo účtu.
To snad ne. Termín 31.1. je pro podání daňového přiznání.
Splatnost daně - daň z nemovitostí je v roce 2011 splatná ve dvou stejných splátkách, pokud přesáhla částku 5000 Kč, a to nejpozději do 31. května a do 30. listopadu. V případě, kdy roční daň z nemovitostí nepřesáhne částku 5.000 Kč, je daň splatná najednou, nejpozději do 31. května.
Další info:
http://www.nasepenize.cz/dan-z-nemovitosti-2011-kdy-podat-danove-priznani-a-zaplatit-dan--8182
Co myslíte, že máte špatně?
Zjistěte si na internetu, zda se na pronajímaný pozemek vztahuje následují:
Zákon o dani z nemovitostí:
(2) Poplatníkem daně z pozemků u pronajatých pozemků je nájemce, jde-li o pozemky
a) evidované v katastru nemovitostí zjednodušeným způsobem,1)
b) spravované Pozemkovým fondem České republiky nebo Správou státních hmotných rezerv, nebo
c) převedené na základě rozhodnutí o privatizaci na Ministerstvo financí.
Pokud ne, tak daň z nemovitostí z pozemku by měl platit pronajímatel.
Obce neplatí daň z nemovitostí, které jsou v jejich katastrálním území, ale v zákoně jsem nenašla nic o tom, že by u pronájmu v tomto případě platil nájemce. Zkuste se zeptat na FÚ, jak je to s platbou v těchto případech - jestli vůbec někdo platí. A ať vám to doloží konkrétním paragrafem - i pracovníci FÚ někdy dokážou tvrdit neuvěřitelné věci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2011 15:57
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat komu a kam zaplatit daň z nemovitosti.
Začátkem roku jsem podal příslušný formulář a přihlásil se k placení daně z nemovistosti a paní mě ujistila,že mi poštou do konce května příjdou platební pokyny.Ty doposud nepřišly a ikdyž je ještě dostatek času,chtěl bych být připravený na situaci,že ani nedorazí.
Jak se mám tedy koncem května zachovat?Kam a komu na jaký účet peníze poslat,abych předešel případným problémům.
Daň jsem si vypočítal sám,co když jsem to udělal špatně?Ozvou se sami,nebo dostanu pokutu,nebo jak to je?
Děkuji mnohokrát.
Kantor Vladimír