Hlavní navigace

Zápočtový list

  • (neregistrovaný)

    6. 4. 2011 17:12

    Dobrý den, prosím o radu. Firma se mnou rozvázala prac. poměr pro nadbytečnost k 31.3.2011. Bohužel paní účetní někdo řekl, že jsem skončila k 28.2.2011 dohodou a ona mi vystavila zápočtový list i potrzení příjmů k 28.2., teď mi došel zápočtový list i s potvrzením příjmů na dobu od 1.3.-31.3.2011. Prý ji to program nepustí opravit a musela mě zadat jako nového zaměstance, tím se mi ale snížila na druhém potvrzení příjmů mzda. Výplatní listek ještě nemám. Co se s tím dá dělat, mám vyžadovat opravu abych tam ten příjem měla stejný, má ten příjem na něco vliv? Samozřejmě mě ještě bude zajímat z čeho mi bude počítat odstupné? A co s ty zápočtové listy, ty mám dát na novém prcovišti oba dva, nebo jen ten k 31.3.2011? A co potom s tím prvním zápočťákem, ten si mám nechat doma?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 4. 2011 17:32

      V. (neregistrovaný)

      Re: Zápočtový list
      Doporučuji požadovat opravu. I v případě, že paní účetní program nepustí udělat opravu, může správné údaje doplnit do formulářů v ruce.

    • 6. 4. 2011 17:49

      RenataH (neregistrovaný)

      Re: Zápočtový list
      >>Dobrý den, prosím o radu. Firma se mnou rozvázala
      >>prac. poměr pro nadbytečnost k 31.3.2011. Bohužel
      >>paní
      >>účetní někdo řekl, že jsem skončila k 28.2.2011
      >>dohodou a
      >>ona mi vystavila zápočtový list i potrzení příjmů k
      >>28.2., teď mi došel zápočtový list i s potvrzením
      >>příjmů
      >>na dobu od 1.3.-31.3.2011. Prý ji to program nepustí
      >>opravit a musela mě zadat jako nového zaměstance, tím
      >>se mi ale snížila na druhém potvrzení příjmů mzda.
      >>Výplatní listek ještě nemám. Co se s tím dá dělat,
      >>mám
      >>vyžadovat opravu abych tam ten příjem měla stejný, má
      >>ten
      >>příjem na něco vliv? Samozřejmě mě ještě bude zajímat
      >>z čeho mi bude počítat odstupné? A co s ty zápočtové
      >>listy, ty mám dát na novém prcovišti oba dva, nebo
      >>jen
      >>ten k 31.3.2011? A co potom s tím prvním zápočťákem,
      >>ten si mám nechat doma?
      >
      >Doporučuji požadovat opravu. I v případě, že paní
      >účetní program nepustí udělat opravu, může správné údaje
      >doplnit do formulářů v ruce.
      Souhlasím - nevěřte tomu, že paní účetní nemůže udělat opravu - může, jenom se holt musí snažit. Požadujte opravu - vše na jednom zápočtovém listu, odstupné i průměrná mzda pro ÚP ze 4.čtvrtletí 2010, tedy ze skutečného příjmu.
      >

    • 7. 4. 2011 7:28

      Lenka F. (neregistrovaný)

      Re: Zápočtový list
      I kdyby to nešlo opravit v programu (o čemž silně pochybuji), tak má paní účetní ještě jednu možnost, vystavit zápočtový list a potvrzení ručně (formulář pro ÚP je na webu na portále MPSV), i průměr by měl jít přepočítat a zadat do programu správné odstupné. Náš program např. sice při zadání datumu odchodu vytváří odhlášku, ale jde to dodatečně zrušit a vytvořit opravenou a tu také odeslat (i na úřadech vědí, že nikdo není neomylný).

    • 7. 4. 2011 7:55

      beta (neregistrovaný)

      Re: Zápočtový list
      Jen zírám, co všechno se dá svés na program ... :-) Ivo, pokud jste mluvila s účetní a ona vám to takto skutečně řekla, může být, že si s tím vážně neví rady a holt to zkusila takto neuváženě. Obraťte se na ní znovu a požadujte správné doklady, je to její zodpovědnost, nemůže ji "házet" na vás. Ono celkem vzato se pro vás nic nezmění, dobu zaměstnání budete pro nového zaměstnavatele mít potvrzenou po celou dobu měsíců, ale doloženou 2 zápočtovými listy, samozřejmě je správný pouze 1. Výdělek pro nového zaměstnavatele nepotřebujete, nepotřebujete ho ani pro ÚP, když pracujete. Odstupné se vám bude vypočítávat stejně ze 4. Q 2010, takže by také nemělo být na závadu, že máte jednou ukončený PP v únoru a podruhé v březnu. Pro vás se nic nemění, ale jde o věcnou správnost, požadujte ZL v jednom vydání, jelikož jste pracovní poměr nepřerušila, to samé bude i pro evidenčn list důchodového pojištění, tam byste měla mít také 1 pracovní poměr, je již jen věcí účetní, jak se s tím "popere", ale nemělo by to být až tak moc složité.

    • 7. 4. 2011 8:20

      xy5

      Re: Zápočtový list
      A zkontrolujte si, jakým průměrem máte zaplacené odstupné. Aby nebyl použitý chybný průměr. MÚ to pěkně zkopala, protože žádný nový nástup od března neměla dávat, protože to je v rozporu se Zák. práce (to by jí nesouhlasilo vyplacení odstupného).

    • 7. 4. 2011 8:28

      RenataH (neregistrovaný)

      Re: Zápočtový list
      Beto,já si troufnu nesouhlasit s Vámi v tom, že odstupné se bude vypočítávat stejně - v případě nového nástupu v březnu by totiž tato "šikovná" MÚ počítala odstupné jinak než v případě nepřetržitého prac.poměru.

    • 7. 4. 2011 10:06

      beta (neregistrovaný)

      Re: Zápočtový list
      Renato, a myslíte, že by paní účetní byla tak dobrá, že by to rozlišila :-) Mluvila jsem samozřejmě o nesprávném ukončení pracovního poměru. Ale poznámka je příhodná, není nad to se vyjadřovat s rozmyslem, díky.

    • 7. 4. 2011 11:22

      Iva Ž. (neregistrovaný)

      Re: Zápočtový list
      Děkuji všem za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).