OSVČ a nárok na PPPM

• (neregistrovaný)

6. 4. 2011 19:50

Dobrý den,
    prosím poraďte, zda mám nárok na PPM.
    Do 31.7.2010 jsem byla zaměstnána (tedy i účastna nemoc. pojištění), poté tři měsíce vedena na ÚP a od 3.11.2010 jsem OSVČ. Dobrovolné nemocenské pojištění jsem si za tento měsíc uhradila. Z důvodu rizikového těhotenství jsem od 1.12.2010 na neschopence a na MD bych měla nastoupit od 6.5.2011.
    Účast na nem. pojištění ve výši 270 dnů v posledních dvou letech před nástupem na PPM zdá se tedy splňuji. Jak je to ale s podmínkou druhou - účast na nem. pojištění po dobu 180 dnů v období jednoho roku před nástupem na PPM?
    Předem děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 4. 2011 7:41

beta (neregistrovaný)

Re: OSVČ a nárok na PPPM
      Účast 180 kal. dnů platí pro OSVČ. Myslím, že nejlepší bude, když se obrátíte přímo na příslušnou OSSZ, odbor nemocenského pojištění, kde vám na váš dotaz odpoví.

• 7. 4. 2011 9:00

IrenaP (neregistrovaný)

Na OSSZ jsem se ptala 2x a pokaždé jsem dostala jinou informaci. Z tohoto důvodu zkouším dostat informaci ještě jinde.
      Děkuji

• 7. 4. 2011 14:32

beta (neregistrovaný)

v tom případě bych se písemně obrátila na vedoucí nemocenského pojištění a požadovala bych písemnou odpověď,pak taky můžete zkusit zavolat na MPSV ing. Ženíšková - vedoucí NP, ta přednáší, je dobrá, ale v každém případě by měla odpovědět vaše OSSZ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).