Re: Platba na poště s DPH
také u nás P.O.Box zdražení o 100%, vzhledem k tomu, že jsem jej platila už 30.12., platila jsem ještě původní cenu, od příštího roku schránku ruším.
DPH je od 1.4. na poště i u obchodních a cenných balíků (nejen u služeb). S daňovými doklady to je u nich zatím problém a jak včera paní povídala - ani na podacících lístcích od balíku není DPH vyčísleno...
A můžu si na ten doklad sama napsat 20% DPH. Myslím, že na poště zatím spolupracovat nebudou. Nebo mám si do účetnictví zaúčtovat platbu plné částky bez DPH (i přesto, že vím, že je to s DPH) A když s DPH, tak kde vemu DIČ pošty - na potvrzení a webovkách mají jen IČ.
Nějak asi trošku blbnu....
Podle ARESu plátci jsou, DIČ: CZ47114983
Jak s daňovými doklady bohužel neporadím - také nevím :-(.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2011 9:21
Dobré dopoledne,
tak jsem se hned ráno rozčílila na poště.
Šla jsem zaplatit P.O.Box ... tak, že ho podražili o 100% se dá ještě...., ale přirazili si 20% DPH.
Dostala jsem ale potvrzení, kde nic z toho není napsáno. Jen celková placená částka. Když jsem po paní chtěla zjednodušený daňový doklad, koukala na mě jak z jara...Nedostala jsem ho...
Dá se tím něco dělat? Nemáte někdo již zkušenost?
Děkuji