Na konci toho článku se píše o legální subdodávce atd.(ve smlouvě o kterou se mi jedná je - touto smlouvou se subdodavatel zavazuje provádět masáže v prostorách odběratele. Odběratel se zavazuje za poskytované služby uhradit subdodavateli sjednanou cenu atd. nic o pracovní době, dovolené atd.) v článku se píše o rovném vztahu dvou podnikatelů - jak si to mám přeložit do češtiny. Děkuji
Dobrý den, vracím se ještě jednou k tomuto tématu, protože paní OSVČ chce pracovat pouze na ŽL, tak jak to udělat, aby to nebylo již níže zmiňované skryté zaměstnán? Co pronájem prostor a zařízení + nahlášení provozovny na ŽÚ? Byla by potom ta subdodavatelská smoulouva na provádění služeb možná, ona by zaplatila firmě za pronájem a firma jí za provedené služby na základě faktury kterou by paní OSVČ firmě vystavila? Pokud by to šlo, tak ještě by mě zajímalo do kolika dnů si musí paní od podepsání smouvy nahlásit provozovnu na ŽÚ.
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
2. 12. 2011 20:41
Dobrý den, chci se zeptat - firma má uzavřenou s OSVČ smlouvu o poskytování služeb - jinými slovy paní pracuje pro firmu jako subdodavatel (poskytuje služby v prostorách firmy a vystavuje jim fakturu za provedenou práci), četla jsem, jak se bude posuzovat závislá práce a nejsem si jistá, jestli náhodou při případné kontrole by úřad nenaznal, že se jedná o závislou práci - myslím si, že ta smouva je dostačující důkaz, že se o nezávislou práci nejedná, co myslíte?
Děkuji