Re: Směrnice Rady 2006/112 ES
Jé moc děkuji, já bych to fakt asi nenašla... Když to tak pročítám, tak nám asi nezbude nic jiného, než klientovi zasílat faktury poštou, jak si přál....
Tohle řeším taky.
Zatím jsem dostal tuto radu(od zkušených):
pokud nechci zřizovat el.podpis/el.značku, lze řešit dohodou mezi dodavatelem a odběratelem, že doklady si budeme posílat mailem, tj.je to dohoda o tom, že doklady v listinné podobě si budeme zasílat el.poštou a že se obě strany zavazují tisknout si tyto el.poštou zasílané doklady BEZ jakékoli úpravy.
Protože i v pdf. lze upravovat.
A je to kvůli tomu, abychom si vzájemně zaručili, že co pošlu, ten druhý vytiskne bez úpravy a naopak, co dostanu, to vytisknu také bez úpravy.
Tak snad takhle.
Děkuji za radu, s nima to asi moc nepůjde se takhle dohodnout mám pocit. Napsali nám narovinu, že chtěji faktury poštou. Tak jim odporovat nebudeme. Akorát, že za faktury, které posíláme poštou si účtujeme příplatek (za kanc. potřeby), tak to se jim určitě líbit nebude. No ale myslim, že na to máme právo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2011 10:10
Dobrý den,
dodavatel se odvolává na tuto směrnici, že mu nemůžeme zasílat e-mailem doklady bez zaručeného elektronického podpisu. Dosud jsme posílali faktury v pdf - naskenovaná faktura s podpisem a razítkem.
Já nemůžu nikde ani najít znění té směrnice. Hlavně ten fakt, že bychom si musel zřídit elektronický podpis nebo zasílat faktury poštou mě trochu rozčiluje.
Co s tím?