Re: předseda představenstva(družstvo) od
paní Hello, měla jsem trochu obavy...dal mi toto totiž ověřit můj taťka. Účetnictví družstvu vede nějaké účetní firma a takto jim to dělají. Já se v družstvech nevyznám, ale věděla jsem mlhavě cosi o ZMR, ale zároveň o odměnách statutárům, že tam ZP je. Bohužel jsem nevěděla, zda tato odměna se může tvářit jako ZMR. Vidím tedy, že ne. prosím můžete mě někam odkázat na nějaký paragraf, nebo kde jinde tápat. Až tohle taťkovi sdělím, půjde do kolen a určitě na firmu vyrukuje, měl by něco mít v ruce...moc děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2011 13:40
Dobrý den, moc prosím o kontrolu:
předseda představenstva bytového družstva-odměna statutárnímu orgánu ve výši 1999 Kč / měsíčně. Odměna zakotvena ve stanovách družstva. Je to příjem ze závislé činnosti, daněný zálohovou daní. Odvod SP nic, ZP také nic-z důvodu nízké částky-jedná se o ZMR? Je to vše správně? moc děkuji