Re: správkyně daně
Asi ano, bude to ta paní, co přijde na kontrolu z FÚ :-)
Správce daně je správní nebo jiný státní orgán v rozsahu, v jakém mu je svěřena působnost v oblasti správy daní -obecně tedy FÚ nebo finanční ředitelství.
Pravomoc vykonává pomocí úředních osob - tzn. ty jednotlivé osoby,které přichází s poplatníky, plátci do styku.
Co mám info, donedávna zam-tel berním úředníkům nepovoloval žádnou vedlejší činnost, podnikání pochopitelně vůbec a důrazně nedoporučoval ani správu vlastního majetku (být v představenstvu byt. družtev apod.). Ledy trochu povolily (asi jak se úředníkům ubraly peníze), takže vykládání vagónů a podobná nekolidující činnost je dnes maximum. Pochopit by se možná dalo z §303 odst.2 ZP.
§ 13
Zaměstnanci v územních finančních orgánech, kteří plní úkoly při výkonu působnosti územních finančních orgánů podle tohoto zákona a používají přitom pravomocí, které jim byly v rámci odpovědnosti za plnění těchto úkolů svěřeny, nesmějí
a) výdělečně provádět kontrolní, daňovou a účetní poradenskou či podobnou činnost pro osoby, které mají podle daňového řádu postavení daňových subjektů, a pro příjemce dotací,
b) být auditory, revizory účtů, prokuristy, likvidátory a správci konkursních podstat, vyrovnacími správci, zvláštními správci, insolvenčními správci, předběžnými insolvenčními správci, zvláštními insolvenčními správci a oddělenými insolvenčními správci,
c) být statutárními orgány nebo členy statutárních orgánů obchodních společností nebo družstev nebo členy jejich dozorčích nebo správních rad.
Otázka vznikla proto, že mě překvapilo, když na mě vyběhla arogantní paní s tím,že po mě bude kontrolovat účetnictví které jsem převzal. Trošku mě rozladilo: víte kdo já jsem? jsem správce daně a právě že té firmy, takže dle mého názoru nějaká levárna a jasný rozpor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2011 13:41
Dobrý den, co si mám představit pod funkcí správkyně daně?