Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2011 13:51
Dobrý den.Je mi 32 let.V 18 letech jsem prodělala operaci těžké skoliozy se zakřivením 64 stupnu s použitím Haringtonovy instrumentace což znamena že má páteř je sešroubovaná a zafixována kovovým tělesem.Invalidní duchod jsem dostala v roce 2007 a po 4 letech mi byl nyní odebrán,prý z duvodu toho že ho pobírám podle paní doktorky již dost dlouho a dalším duvodem bylo to že pracuji na plný uvazek.Jelikož mám zdravotní omezení a nemohu jen tak nějakou práci vykonávat,našla jsem si práci jako ostraha objektu se střídavým chozením a sezením ale i přes to mám potíže se zády,bylo mi řečeno že už to ani jine nebude.Dnes jsem navštívila lekaře který mne kdysi poslal do FN Brno Bohunice kde operaci provedli a vypsal 4 diagnosy.Proto bych se Vás chtěla zeptat zda-li se mám odvolat a jaké šance bych mohla mít pro vrácení duchodu.?Posudkova lékařka mi sdělila že až přijdu o práci a budu na uřadě práce tak se mám zastavit ,že by mi byl duchod třeba i vrácen,já ale vím že pokud budu bez invalidniho duchodu jako nezaměstnana,práci jen tak neseženu.Předem Vám moc děkuji za Vaši odpověd.