Příloha k žádosti o ošetřovné

• (neregistrovaný)

7. 4. 2011 15:05

Dobrý den,

zaměstnanec převeden se všemi právy a povinnostmi od 1.8.2010, což byla neděle.
    Uvádím správně v registraci v mzd. programu nástup 2.8.2010?
    2.8.2010 se mi projevuje také v příloze k žádosti o ošetřovné jako datum nástupu zaměstnance. Je to tak správně?

A pokud šlo o převod se všemi právy a povinnostmi, neměl by mít zaměstnanec v údajích o započitatelném příjmu uvedeno všech 12 předcházejících měsíců i když u současného zaměstnavatele pracuje od 8/2010? Nebo je správně pouze od 8/2010 do 2/2011?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 4. 2011 15:16

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Příloha k žádosti o ošetřovné
      >Dobrý den,
      >
      >zaměstnanec převeden se všemi právy a povinnostmi od
      >1.8.2010, což byla neděle.
      >Uvádím správně v registraci v mzd. programu nástup
      >2.8.2010?

Ne. Nejde o nástup. Tím mu měníte nesprávně začátek RO.

>2.8.2010 se mi projevuje také v příloze k žádosti o
      >ošetřovné jako datum nástupu zaměstnance. Je to tak
      rávně?

Ne.

>
      >A pokud šlo o převod se všemi právy a povinnostmi,
      >neměl by mít zaměstnanec v údajích o započitatelném
      >příjmu uvedeno všech 12 předcházejících měsíců i když u
      >současného zaměstnavatele pracuje od 8/2010? Nebo je
      >správně pouze od 8/2010 do 2/2011?

Ano, měl by mít 12 předchozích měsíců.

>
      >

• 7. 4. 2011 15:24

Bett (neregistrovaný)

Děkuji.
      Takže je možné, že tímto špatným nastavením měl i špatně spočítané mzdy v předchozích měsících? ... má měsíční mzdu - projeví se tam ten den nástupu, když opravím na 1.8.?

Pro jistotu - začátek pracovního poměru je správně 1.8. a datum vstupu do zaměstnání má být tedy také 1.8.2010?
      Nebo by to mělo být nastaven jinak, když šlo o převod?
      Přílohu tedy musím vyplnit ručně, že? Mám předchozí měsíce v programu (Pohoda) zavedeny, ale díky datumu nástupu mi je to do přílohy k žádosti nepromítne. Tohle je správně?

• 7. 4. 2011 15:32

JiřinaH. (neregistrovaný)

Vy jste mě ale vůbec ale vůbec nepochopila .-). Jde-li o převod práv a povinností, zůstává jim původní nástup, takže nemohou mít nový nástup 1.8. Tím pádem Vám to samozřejmě udělá Přílohu podle Vámi NOVĚ zadaného nástupu. Nemůže být nové rozhodné období, prac.poměr a tím i pojištění trvá. ( jnak - pojištění vzniká skutečným dnem nástupu, ale to vy asi víte).

• 7. 4. 2011 20:51

Bett (neregistrovaný)

Děkuju, vážně se v tom převodu plácám, nic pořádného jsem nikde nevyčetla.
      Je prosím alespoň správně to, že ELDP musí podat minulý i současný zaměstnavatel, každý za dobu co u něj zaměstnanec pracoval (převod byl mezi OSVČ a jeho sro, oba ale stále fungují) a stejně tak vyúčtování daně - podal každý zvlášť, je to správně?
      omlouvám se, pokud jsem zase úplně mimo. Pokud je toto vše někde řádně vysvětleno, prosím o odkaz a děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).