Re: Příloha k žádosti o ošetřovné
>Dobrý den,
>
>zaměstnanec převeden se všemi právy a povinnostmi od
>1.8.2010, což byla neděle.
>Uvádím správně v registraci v mzd. programu nástup
>2.8.2010?
Ne. Nejde o nástup. Tím mu měníte nesprávně začátek RO.
>2.8.2010 se mi projevuje také v příloze k žádosti o
>ošetřovné jako datum nástupu zaměstnance. Je to tak
rávně?
Ne.
>
>A pokud šlo o převod se všemi právy a povinnostmi,
>neměl by mít zaměstnanec v údajích o započitatelném
>příjmu uvedeno všech 12 předcházejících měsíců i když u
>současného zaměstnavatele pracuje od 8/2010? Nebo je
>správně pouze od 8/2010 do 2/2011?
Ano, měl by mít 12 předchozích měsíců.
>
>
Děkuji.
Takže je možné, že tímto špatným nastavením měl i špatně spočítané mzdy v předchozích měsících? ... má měsíční mzdu - projeví se tam ten den nástupu, když opravím na 1.8.?
Pro jistotu - začátek pracovního poměru je správně 1.8. a datum vstupu do zaměstnání má být tedy také 1.8.2010?
Nebo by to mělo být nastaven jinak, když šlo o převod?
Přílohu tedy musím vyplnit ručně, že? Mám předchozí měsíce v programu (Pohoda) zavedeny, ale díky datumu nástupu mi je to do přílohy k žádosti nepromítne. Tohle je správně?
Vy jste mě ale vůbec ale vůbec nepochopila .-). Jde-li o převod práv a povinností, zůstává jim původní nástup, takže nemohou mít nový nástup 1.8. Tím pádem Vám to samozřejmě udělá Přílohu podle Vámi NOVĚ zadaného nástupu. Nemůže být nové rozhodné období, prac.poměr a tím i pojištění trvá. ( jnak - pojištění vzniká skutečným dnem nástupu, ale to vy asi víte).
Děkuju, vážně se v tom převodu plácám, nic pořádného jsem nikde nevyčetla.
Je prosím alespoň správně to, že ELDP musí podat minulý i současný zaměstnavatel, každý za dobu co u něj zaměstnanec pracoval (převod byl mezi OSVČ a jeho sro, oba ale stále fungují) a stejně tak vyúčtování daně - podal každý zvlášť, je to správně?
omlouvám se, pokud jsem zase úplně mimo. Pokud je toto vše někde řádně vysvětleno, prosím o odkaz a děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2011 15:05
Dobrý den,
zaměstnanec převeden se všemi právy a povinnostmi od 1.8.2010, což byla neděle.
Uvádím správně v registraci v mzd. programu nástup 2.8.2010?
2.8.2010 se mi projevuje také v příloze k žádosti o ošetřovné jako datum nástupu zaměstnance. Je to tak správně?
A pokud šlo o převod se všemi právy a povinnostmi, neměl by mít zaměstnanec v údajích o započitatelném příjmu uvedeno všech 12 předcházejících měsíců i když u současného zaměstnavatele pracuje od 8/2010? Nebo je správně pouze od 8/2010 do 2/2011?