Re: řemeslník-místo podnikání,internet
Papírování je stejné, ať jsou příjmy malé nebo velké.
Re: řemeslník-místo podnikání,internet
Musím vést evidenci majetku. Znamená to, že sepíšu všechno nářadí v dílně? Pořídil jsem ho ale již dříve a cenu těžko určím. můžu jen udělat soupis a vložit s nulovou cenou? Při paušálu stejně nebudu žádnou spotřebu materiálu např. kotouče, pily atd.uplatńovat. Soupis je nutný jako příloha k přiznání? chápu to dobře?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2011 8:21
Podnikám při zaměstnání, místo podnik. mám doma(vlastní dům), část prací je u zákazníka, část doma. Nemám hlášenou provozovnu. Je to nutné? Postavil jsem si ještě přístřešek za cca 15tis. Mohu dát daňově do zřizovacích výdajů? ŽL od 3/11, faktura je z 10/2010, tedy rok před začátkem podnikání. Stejně tak výdaje za nářadí z minulého roku.
Administrativu a WWW stránky si dělám doma na soukromé PC. Musím dát PC do majetku, abych mohl uplatňovat toner,papíry atd? Jak internet? Přešel jsem od 7.4.11 k jiné společnosti, mám fakturu a měsíčně budou platby. Dá se to dát celé nebo nějak procentem?
Moc děkuji za odpovědi